Annonce
Ugeavisen Odense

Kirkefolket kan endelig strege øverste punkt på ønskelisten: Snart får Stige et nyt sognehus

En større forsamling var på plads til at overvære spadestikket. I baggrunden ses det gamle kapel, som også skal rives ned. Til venstre ses kirken, der nu kommer noget tættere på sit tilhørende sognehus. Foto: Kristian Isaksen
Det har stået øverst på ønskelisten i mange år og nu bliver det endelig opfyldt. Stige Kirkes næste nabo bliver et sognehus til stor glæde for borgere - og i særdeleshed menighedsråd.

Stige: I flere år, end de næsten kan huske tilbage, har kirkefolket i Stige higet efter et nyt og forbedret sognehus med en beliggenhed i væsentligt mere tålelig afstand end den nuværende.

I øjeblikket befinder sognehuset sig nemlig over en halv kilometer fra selve kirken, hvilket af mange årsager er ganske upraktisk.

I 2018 kunne menighedsrådet så endelig knytte næven i triumf, da Hjallese Provsti godkendte en ekstraordinær bevilling til byggeri.

Annonce

Efterfølgende udpegede menighedsrådet et byggeudvalg, hvis opgave var at drage omkring og udforske andre sognegårde og lokaler. Der blev hentet inspiration i læssevis til den mest optimale indretning af et hus, der i fremtiden skal kunne rumme så utrolig megen aktivitet.


Det har været en lang proces med bevillinger, tegninger, ansøgninger, tilladelser og godkendelser. Derfor er jeg meget glad for, at vi endelig er nået her til. Der er lagt mange tanker og overvejelser i at indrette sognegården til de nuværende behov

Anni Jensen


Placeringen var længe udset. Det gav kun mening at inddrage det store grønne areal nær graverkontoret ved Stige Kirkegård. Arealet kan indfri ønskerne til plads og ikke mindst afstand til kirken, der vel kan klares til fods med omtrent 50 raske skridt.

Lang proces

Og så endelig - på en halvblæsende og halvgrå dag i maj - stod tre hovedskikkelser klar med den berømte spade i hånden.

Næstformand i menighedsrådet, Anni Jensen, bød velkommen.

- Det har været en lang proces med bevillinger, tegninger, ansøgninger, tilladelser og godkendelser. Derfor er jeg meget glad for, at vi endelig er nået her til. Der er lagt mange tanker og overvejelser i at indrette sognegården til de nuværende behov for blandt andet forsamlinger, kontorfaciliteter og konfirmandundervisning. Og så er det skønt, at vi får brugt den her firkant til noget, sagde Anni Jensen, inden hun bankede spaden i jorden med et eftertrykkeligt stamp.

Anni Jensen havde haft sin tur med spaden, men eftersom præst Mette Gabelgaard bøvlede lidt med at fuldføre det symbolske spadestik, som et startskud til det nye sognehus i Stige, måtte måtte menighedsrådets næstformand hjælpe præsten lidt på vej. Det lykkedes. Foto: Kristian Isaksen

Hun mente det virkelig.

Næste levende billede var præst Mette Gabelgaard, men hun har tilsyneladende ikke gravet ligeså mange huller som Anni Jensen. I hvert fald gav jorden ikke efter for spadens hårde metal, da hun adskillige gange forsøgte at penetrere overfladen og derfor måtte næstformanden atter give den fremmødte forsamling en forsmag på sine graverevner.

Hele seancen blev taget med et stort smil, inden Paw Kingo, provst i Hjallese Provsti, greb spaden og stampede den i jorden med tredje og sidste symbolske handling.

Nu er Stige klar til sit nye sognehus - hvornår byggeriet står færdigt er dog endnu ikke klarlagt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce