Annonce
Ugeavisen Odense

Kirstine droppede universitetet for elevplads i byggemarked

Kirstine Vestergaard og Stark-crewet i Odense. Foto: Stark
”Har I nogensinde lagt en fast plan?” begynder Kirstine Vestergaard sin skriftlige indstilling af STARK Odense som årets læreplads 2019. Den 22-årige STARK-elev havde lagt en nøje tilrettelagt uddannelsesplan: Hun ville færdiggøre Handelsskolen, læse en bachelor på universitet og afslutte med en kandidatgrad – men sådan kom det ikke til at gå.
Annonce

Havnen: Et job som ungarbejder i STARK Odense blev en stor øjenåbner for Kirstine Vestergaard, der blev så bidt af byggemarkedsbranchen, at hun ændrede sin gennemtænkte plan. Fornyligt indstillede hun så STARK Odense som årets læreplads 2019 – en pris det odenseanske byggemarked i dag har vundet til stor glæde for Kirstine Vestergaard.

- I Stark Odense er der et fantastisk arbejdsmiljø, hvor det er helt okay at spørge om hjælp. Jeg elsker især de sparinger vi har, når vi står overfor udfordringer, eller når vi skal komme med

nye tiltag i forretningen. Netop dér er vi et team, og netop derfor valgte jeg at indstille vores afdeling til prisen. Mine kollegaer gør så meget for at give mig den bedst mulige uddannelse, og indstillingen er derfor en stor cadeau til dem, siger Kirstine Vestergaard.

Vi skal blive bedre til at fortælle, at man faktisk kan komme rigtig langt i denne branche uden nødvendigvis at være den, der har scoret flest 12-taller gennem gymnasietiden. Derfor er vi også utrolig glade for at blive kåret som årets læreplads 2019. Vi er pavestolte, og det er et stort skulderklap til både Odense-afdelingen og resten af koncernen

Carsten Lund

Det stod hurtigt klart for Kirstine Vestergaard, at det midlertidige job i sabbatåret ikke var nok. Hun ville have fingrene dybere ned i værktøjskassen og smed uddannelsesplanen i skraldespanden. Knap et år efter blev hun elev i STARK Odense, der allerede i elevtiden tildeler stort ansvar og mange muligheder.

- Jeg har indtil videre haft en fantastisk læretid. Jeg får lov til at stifte bekendtskab med lang række forskellige opgaver lige fra varemodtagelse og lager- og indkøbsstyring til at arbejde med kampagner. Jeg synes, den generelle butiksdrift er utrolig spændende, og jeg holder meget af variationen, fortæller hun.

Også hos butikschef Carsten Lund vækker prisen begejstring. Ifølge ham har byggemarkedsbranchen traditionelt været udfordret i forhold til at finde elever.

- Vi skal blive bedre til at fortælle, at man faktisk kan komme rigtig langt i denne branche uden nødvendigvis at være den, der har scoret flest 12-taller gennem gymnasietiden. Derfor er vi også utrolig glade for at blive kåret som årets læreplads 2019. Vi er pavestolte, og det er et stort skulderklap til både Odense-afdelingen og resten af koncernen, siger Carsten Lund og giver Kirstine Vestergaard et par ord med på vejen:

- Kirstine er utrolig dygtig og kan både læse regnskab og servicere kunder i det daglige. Hun kunne meget vel blive beviset på, at karrieremulighederne faktisk er store her.

Med prisen følger en check på 10.000 kroner, der overrækkes af Foreningen for Trælast- og Byggemarkedsfolk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce