Annonce
Ugeavisen Odense

Klar til weekenden: 5 + 1 anbefalinger

Lakrids, lakrids, lakrids. Alfred & Kamilla på havnen bliver fyldt med lakrids, når der på søndag afholdes lakridsfestival. Arkivfoto
Vi skyller jo snart væk i det her vejr. Og vejret har da også sat sit præg på ugens weekendanbefalinger. Der er nemlig lagt op til den helt store omgang indendørshygge. Anbefalingerne byder både på noget, som kan spises, drikkes, lyttes til og ses - alt sammen indenfor. Og så er de spredt godt ud over weekenden, så der er plads til en regnvejrsgåtur ind imellem.
Annonce

Ginsmagning

Gin. En drik, som bliver ved med at stige i interesse. Senest kom nyheden om, at en ginbar åbner i det gamle Restaurant Målet. Og så er der ginsmagningerne. De var noget, som man tidligere studsede lidt over. Nu afholdes de mange steder.

Denne weekend byder også på en ginsmagning. Det bliver blandt andet muligt at få svar på, hvad det dog er, den der agurk kan. Og hvorfor tonicen har så meget at sige. Deltagerne smager gin og tonic hver for sig og får bagefter lov at blande forskellige gin med forskellige tonics.

Tid: fredag den 6. marts kl. 18.30 til 21.30 Sted: Vinoble Odense, Dalumvej 30 B Pris: 299 kr.

Kresten Osgood: Lyttesalon

Kresten Osgood er en dansk jazzmusiker, som har spillet trommer for en række store og internationale kunstnere.

Fredag den 6. marts giver han koncert på Teater Momentum, men inden koncerten kan du få en lidt anderledes musikoplevelse med den anerkendte musiker.

Som optakt til koncerten på Teater Momentum, besøger han nemlig musikbiblioteket til en åben lyttesalon. Her laver han hovedspring i musikbibliotekets vinylsamling og spiller de plader, han har lyst til. Det bliver dermed halvanden times uforudsigelighed.

Tid: fredag den 6. marts kl. 18 til 19.30 Sted: Odense Musikbibliotek Pris: gratis

Kagebuffet

Succeser må gerne gentages. Og især succeser, der indeholder kage. Det har de forstået hos Café Odeon Social, og de inviterer derfor endnu en gang til kagebuffet, hvor du får både kage, kaffe og te ad libitum.

Tid: lørdag den 7. marts kl. 13 til 15 Sted: Café Odeon Social Pris: 100 kr.

Arab Women Film Festival

Denne filmfestival ønsker at skabe fokus på de arabiske kvinder og give et billede af, hvordan deres liv, historie og traditioner er. Festivalen zoomer ind på, hvordan kvinderne har været igennem forskellige faser i løbet af historien. Faser, hvor de er blevet begrænset i deres rettigheder og frihed – blandt andet i forhold til ligestilling, uddannelse, sundhed og strafferet.

Filmfestivalen starter med kortfilmen ”Proclaimed Murder”, og bagefter vil instruktøren, Waha Al Raheb besvare spørgsmål fra publikum.

Bagefter starter den intime dokumentar ”Til Sama”, som er lavet af en 26-årig kvinde, Waad al-Kateab. Hun har filmet de sidste kampe i den syriske by Aleppo. Optagelserne har hun lavet som et kærlighedsbrev til sin et-årige datter, Sama, i tilfælde af, at Waad al-Kateab og hendes mand ikke overlever krigen.

Tid: søndag den 8. marts kl. 18 Sted: Café Biografen Pris: 90 kr.

Lakridsfestival: Det sorte guld

En anbefaling, der nok kan få mundvandet til at løbe hos de fleste lakridselskere.

Oplev et lakridsunivers, hvor aktørerne er omhyggeligt udvalgt, og hvor lakridsoplevelserne står i kø. Du kan for eksempel komme en tur i lakridslaboratorie og opleve en lakridssmagning, hvor både smagssanserne bliver forkælet, og din lakridsviden bliver udvidet.

Tid: søndag den 8. marts kl. 11 til 17.30 Sted: Alfred & Kamilla, Sverigesgade 16 Pris: fra 100 til 200 kr. (se Facebook-begivenhed for priser og billetter)

Hr. Skægs Hotel

Hr. Skæg, kendt fra tv, vækker sproget til live, når han åbner sit helt eget hotel. Hotelgæster taler ofte forskellige sprog, og det er lidt en udfordring for Hr. Skæg.

Men han gør en indsats, og sammen med publikum og vennen Vinter, finder han ud af, at engelsk ikke er helt så farligt, som han egentligt troede.

Showet indeholder også helt nye sprogsange, og der er garanteret alt fra grin, gys, sang og dansk.

Hr. Skæg kombinerer humor og lærerig. Og i denne rækkefælge. Når noget er sjovt og spændende, opstår den bedste læring,

Tid: søndag den 8. marts kl. 11 til 13 Sted: Musikhuset Posten Pris: 145 kr.

En ung kvinde har optaget de sidste kampe i Aleppo som et kærlighedsbrev til datteren Sama. PR-foto
Mix dine egne gin og tonics, når Vinoble inviterer til ginsmagning. Arkivfoto
Kresten Osgood kan opleves hele to steder fredag aften. Først på Musikbiblioteket og senere på aftenen på Teater Momentum. PR-foto
Vi kan ikke garantere, at der er en passionskage, men der er lovet et væld af kager, når Café Odeon Social gentager deres kagebuffet-succes. Arkivfoto
Hr. Skæg tager på turné med sit hotel for at vise, at sprog er spændende. PR-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce