Annonce
Ugeavisen Odense

Klar til weekenden: 5 + 1 anbefalinger

First Grand Hotel Odense inviterer til smørrebrødsbuffet. Men man skal være hurtig. Det er nemlig populært. Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Weekend. Et ord, der klinger sødt hos de fleste. Weekenden er for mange ensbetydende med frihed - i et eller andet omfang - til at gøre, hvad man har lyst til. Vi skal lades op til den kommende uge, og det skal helst ske med noget godt. Derfor har vi lavet fem anbefalinger, så du er klædt godt på til at få det maksimale ud af din weekend. Som altid har vi også et arrangement for de yngste odenseanere. Velbekommen.
Annonce

Klimabar – hvad er plast?

Det spørgsmål svarer Yannick Drejer på. For er plastisk så slemt, som vi ofte får at vide?

Yannick Drejer arbejder i brancheorganisationen Plastindustrien som miljøstudent, og han læser til dagligt civil ingeniør i bæredygtig design på Aalborg Universitet.

Han vil blandt andet give et indblik i, hvad plast er, og hvilke fordele og ulemper det har. Og så vil han ikke mindst fortælle lidt om, hvad organisationen gør for at gavne miljøet.

Arrangementet er en del af KlimaBar, som afholdes af Studenterhus Odense.

KlimaBar erstatter frem til den 17. april den almindelige fredagsbar. Det vil sige, at man frem til den 17. april kan kombinere øl med klimasnak. Formålet er nemlig at debattere klimaet, og hver fredag vil en ny aktør sætte fokus på et emne i klimadebatten.

Tid: fredag 13. marts kl. 16 til 18 Sted: Studenterhus Odense, Amfipladsen 6 Pris: gratis

Smørrebrødsbuffet

First Hotel Grand har stor succes med deres smørrebrødsarrangementer, som flere gange har været udsolgt. For selvom street food og nye madtrends vinder frem, er der stadig gode, gamle danske madtraditioner, som holder ved – blandt andet smørrebrødet.

Kokkene serverer de højtbelagte og velkendte smørrebrød, men de prøver også kræfter med nyfortolkninger, som udfordrer vores traditionelle forståelse af smørrebrødet. De lover dermed, at der er noget for enhver smag.

Tid: lørdag den 14. marts kl. 12 til 15 Sted: First Hotel Grand Odense Pris: 245 kr. (købes på First Hotel Grands hjemmeside)

Niklas Runge

Et drømmende og til tider melankolsk univers er hvad, der venter én, når man lukker øjnene og lytter til Niklas Runges musik.

Den 26-årige odenseansk-fødte musiker debuterer lige nu med sit første album ”I Know I’m Not Magnificent”, som har fået genrebeskrivelsen ”luftig indie rock”.

I forbindelse med debutalbummet, tager Niklas Runge rundt i landet og besøger forskellige pladeforretninger – blandt andet Moby Disc.

Her vil han i selskab af sin guitar spille nogle akustiske numre fra ”I Know I’m Not Magnificent”.

Tid: fredag den 13. marts kl. 16 til 17.30 Sted: Moby Disc, Sankt Knuds Kirkestræde 2A Pris: gratis

Anarkist Comedy Night

Start fredag aften med øl og gode grin.

Sådan lyder tilbuddet fra Anarkist, som endnu en gang inviterer til comedy night.

Denne aften er det Christian Fuhlendorff, Jesper Juhl og Niels Nielsen, som indtager scenen og sender odenseanerne afsted på weekend med veltrænede lattermuskler.

Tid: fredag den 13. kl. 20 Sted: Anarkist Beer & Food Lab Pris: 100 kr.

FOR BØRN: Insekter på menuen (4-6 år + 7-12 år)

Et lidt anderledes madkursus, hvor børnene bliver præsenteret for forskellige spiselige insekter.

Insekter bliver jævnligt nævnt i klimadebatten, og forventningen er, at insekter med tiden vil blive hverdagsmad.

Børnene får på underholdende vis et indblik i insekterne, og de lærer at lave deres egen insektpesto, som de selvfølgelig får med hjem.

Tid: lørdag den 14. kl. 12 til 12.45 for fire til seks år og kl. 13.15 til 14 for syv til 12 år Sted: Dalum Bibliotek, Dalumvej 95 Pris: 20 kr. (billetter kan købes på www.odensebib.dk

Padel Startup Event

Padel beskrives bedst som 80 procent tennis og 20 procent squash.

Hvis du er studerende, og du synes, at det lyder spændende, så læs endelig videre.

Nina Krebs, som ejer padelbanen på Byens Ø, inviterer nemlig studerende til fredags-padel.

Sammen med to studerende vil hun hjælpe de fremmødte godt i gang med padelsporten.

Hvis det lykkes at samle tilstrækkelig mange deltagere, håber Nina Krebs at kunne gøre arrangementet fast tilbagevende.

OBS: hvis det regner, udskydes arrangementet til den efterfølgende fredag.

Tid: fredag den 13. marts kl. 12 til 15 Sted: Byens Ø, Findlandkaj 14-16 Pris: 50 kr. for spil på padelbanen og en State Energidrik

Oplev Niklas Runge og hans musik, når han besøger Odense i anledningen af sit debutalbum. Foto: treogfirs.dk/Anders M. Teibel
Har du problemer med at få grøntsager i ungerne? Så prøv med insekter. Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Det bliver sjovt fredag aften på Anarkist. PR-foto: Kristoffer Linus Lauritzen
Vi krydser fingre for, at fredag bliver uden regn, for så kan byens studerende nemlig teste padelsporten. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Bliv klogere på klimaet, imens du indtager din fredagsøl. Den kombination kan denne fredag opleves hos Studenterhus Odense. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce