Annonce
Ugeavisen Odense

Klassisk Shakespeare-komedie med nye toner

Shakespeare's Helligtrekongersaften byder både på noget til lattermusklerne og til hjertet. Foto: Emilia Therese
Helligtrekongersaften på Odense Teater har det hele: Romantik, sorgfuld (selv)højtidelighed og masser af komik, og så er musikken skrevet af en af tidens hotteste musikere, Bisse.
Annonce

- Hos Shakespeare er kærlighed ikke noget, man selv bestemmer over. Der er nogle dele af livet, som du ikke kan tænke dig til. Det synes jeg er en vigtig pointe også i dag, hvor vi gerne vil have kontrol med det hele, siger teaterdirektør, Jens August Wille om forestillingen, som han selv instruerer.

Forestillingen har premiere fredag 31. januar, og det kommer ikke til at gå stille for sig. Det er en forestilling fuld af forviklinger og forvekslinger, der både vækker lattermuskler og binder hjertebånd. Her får kærlighedsintrigerne og de forvirrede følelser frit spil, godt hjulpet på vej af de forelskedes farverige omverden.

Sammen med musikeren Adi Zukanovic har den anmelderroste unge sanger og musiker Thorbjørn Radisch Bredkjær, bedre kendt som Bisse, komponeret nye sange og ny musik til forestillingen. Bisse debuterer tilmed også som skuespiller i rollen som narren Feste, der synger og underholder ved hoffet.

- Det har været spændende og inspirerende at dykke ned i Shakespeares poesi og arbejde med at gøre det til mit eget. Shakespeare er en fantastisk dygtig digter og dramatiker, fortæller Thorbjørn Radisch Bredkjær.

Helligtrekongersaften

Under et dramatisk skibbrud bliver tvillingerne Sebastian og Viola væk fra hinanden. Viola bliver skyllet i land og er overbevist om, at hendes bror er druknet.

Hun forklæder sig som mand og søger tjeneste hos hertugen Orsino, som hun straks forelsker sig i.

Men det er ikke en lykkelig forelskelse. Orsino er nemlig dybt og ulykkeligt forelsket i en anden: Grevinden Olivia.

Olivia vil dog ikke vide af ham. Alligevel sender Orsino desperat viola afsted med kærlighedsbud, og med kvindelist i forklædning lykkes det hende at afvæbne Olivia, der forelsker sig mere og mere i den unge tjener(inde).

Annonce

Dobbeltrolle

For Jens August Wille er Thorbjørn Radisch Bredkjær et oplagt valg både som skaber af musikken og som i rollen som hofnar.

- Musikken fylder meget i Helligtrekongersaften, og jeg synes det kunne være interessant at nyfortolke både musik og sangtekster i forestillingen. Bisse er en vildt original og interessant kunstner, og det er en gave for forestillingen, at han har sagt ja til at medvirke, siger teaterdirektøren.

På rollelisten er foruden Thorbjørn Radisch Bredkjær også Peder Dahlgaard, Anna Bruus Christensen, Natalí Vallespir Sand, Benjamin Kitter, Magnus Andersen Hald, Malene Melsen, Isa Marie Henningsen, Anton Sager, Niels Skovgaard Andersen, Lars Simonsen og Peter Høgsbro.

Helligtrekongersaften har premiere fredag 31. januar og spiller frem til torsdag 5. marts.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce