Annonce
Ugeavisen Odense

Klumme: I bagklogskabens klare julelys

Janne Bay er Eventmanager hos Jysk Fynske Medier. Foto. Kurt Rasmussen
Annonce

Åh den skønne bagklogskab.

En evne som vi er mange, der besidder og benytter ved sjældne lejligheder.

Og dog – for enten har 2020 også på det punkt været et underligt år – eller også har vi fået udstedt partoutkort til denne særlige evne.

Jeg ved ikke, om det bare er mig, men jeg synes, det har væltet frem med ting, som vi bagefter har debatteret og kulegravet til atomer. Ofte med rette – men jeg sidder alligevel med en lille klump i maven, som siger ”hvornår er nok nok?”

Selvfølgelig må loven ikke brydes ej heller menneskerettighederne – og selvfølgelig må vi ikke krænke andre – MEN jeg ville dælme nødigt være den, som skulle træffe store beslutninger under pres – og jeg ville også nødigt skulle argumentere for noget, som skete for ni eller hvad med helt op til 20 år siden…!

Jeg siger ikke, vi skal lukke øjnene, men vi må heller ikke få et samfund, hvor ingen tør træffe beslutninger i vigtige situationer eller tør indrømme deres fejl, fordi vi andre kan sidde som dommere, når tiden har ændret sig, og vi alle er blevet klogere.

Det er frygteligt, når folks eksistensgrundlag eller familier bliver rykket fra hinanden, men der er i min verden kæmpe forskel på, om dette er gjort ud fra øjebliksviden og med en god hensigt.

Så ja, jeg er faktisk lidt træt af at kigge bagud, dømme og vurdere.

Jeg vil hellere rette mit julelys fremad og glæde mig til en lille hyggelig jul – for i år kan vi da ikke klage over julefrokoststress..:)

Jeg vil krydse fingre for 2021 og bruge min energi på at få det bedste ud af, hvad det år byder.

Så mit lille juleønske er, at alle får en god og tryg jul – pas godt på hinanden og især vores ældre og udsatte – og ræk gerne en hånd eller mønt ud til dem, der trænger.

For når alt kommer til alt, så er vi meget heldige, at vi må bo og holde jul i et land som Danmark.

Med ønske om en glædelig jul og lykkebringende nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce