Annonce
Ugeavisen Odense

Klumme: Næstekærlighed og drømmen

Katrine Holst Sommer
Annonce

Af: Katrine Holst Sommer Selvstændig frisør med salonen By Holst og nomineret til prisen ”Årets Odenseaner” ved Best of Odense 2020.

Sidste år blev min drøm til virkelighed, jeg havde i flere år gået med denne idé, men der var altid noget som kom i vejen. I sommeren 2019 får min mor konstateret kræft, og dette gav mig en vigtig reminder om, at livet skal leves, mens vi har det. Jeg måtte bare sætte mit projekt i gang, midt i kemo besøg og chokket over at min mor var blevet alvorlig syg, levede drømmen som aldrig før. Da jeg var barn, havde min mor, som var alene med mig, ikke de helt store resurser økonomisk, så vi fik hjælp fra bla. Mødrehjælpen. Så jeg ved hvor meget det betød for min mor at få denne håndsrækning, og ikke mindst hvor meget en “rigtigt” jul betød for mig.

Sammen med Børneloppen i Odense, fik vi på Facebook formidlet projektet. TV2 opdagede det, og PLUDSELIG gik det stærkt. Efter deres indslag fik vi så mange donationer af brugt/nyt legetøj, som jeg aldrig havde turde drømme om. Det væltede bogstaveligt talt ind med legetøj. Projektet voksede og voksede, og det lykkedes, at vi med KÆMPE HJÆLP fra frivillige og virksomheder i byen, fik pakket 2840 gaver ind til 568 børn, 5 gaver til hvert barn fordelt til 4 advent- og 1 julegave.

Det var så stort at opleve den energi, som var tilstede i hele processen. Det emmede af kærlighed og omsorg, ønsket om at hjælpe andre og den glæde, det skabte, var helt unik og meget givende. Det glemmer jeg aldrig.

Jeg tænker, I alle oplevede lign. Kærlighed og Ønske om at hjælpe andre man har kær, da vores samfund i marts “lukkede ned “. Her stod Danmark virkelig sammen, og man mærkede virkelig det brændende ønske og den oprigtige omsorg, som bla. var målrettet de selvstændige erhvervsdrivende, som man vidste led under denne nye situation. Der blev købt Take-away som aldrig før, gavekort til ens yndlingsbutikker, sendt gode tanker osv. Vi havde alle et kæmpe ønske om at stå sammen. Derudover handlede vi ind for hinanden, der blev hjulpet hvor man kunne, på afstand. Om det var forretninger, eller andre man havde kær, så var formålet det samme, og ønsket om at hjælpe andre var tilstede i en grad, som var rørende og meget unikt.

Jeg havde ALDRIG lykkedes med at samle så mange gaver ind uden alle dem, som hjalp. Det var lige fra dem, som donerede legetøj, dem som kørte det fra a-b, dem som gav os papir at pakke ind i, borde at stå ved, en lokation at være på osv. Jeg kunne blive ved med at beskrive, hvor mange som støttede op om dette projekt.

Danmarks erhvervsliv havde trods hjælpepakker heller ikke set sådan ud, som det gør i dag uden den næstekærlighed og sammenhold, som blev udvist, da det brændte allermest på. Der er ingen tvivl om, at det har gjort og gør en forskel. Ligeledes tror jeg på, at den omsorg, vi giver dem som stadig har brug for det pga corona siturationen, virkelig betyder meget. Når man som mennesker står sammen, sker der mirakler, og det man ved sammenholdet kan skabe, når nærmest ingen grænser.

Kæmpe tak til alle, som hjalp sidste jul, det var ALDRIG lykkedes uden jer. Tak til alle jer, som støtter de steder I ynder at komme, og de mennesker I har kær. Lad os sammen fortsat stå sammen om det, man drømmer om, skal lykkedes.
… og hvem ved, mon ikke jeg kunne finde på at gentage succesen og lave en indsamling igen til næste jul, hvor det forhåbentligt er mere okay at samles igen - glædelig jul.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Dexter: Dire Straits Jam

Annonce