Annonce
Ugeavisen Odense

Konfirmation: Livestream fra konfirmationer i Dyrup Kirke

Lise Juhl Nielsen, præst i Dyrup Kirke ønsker at flest mulige kan overvære konfirmationerne i den kommende weekend. Foto: Hasse Frimodt
Kreative tanker i Dyrup Kirke. For at flest mulige familiemedlemmer kan følge med, har man valgt at sende live fra konfirmationerne i den kommende weekend.
Annonce

Tredje gang skal være lykkens gang for konfirmanderne på Højmeskolen. De skulle egentlig have været konfirmeret 8. maj 2020, men dagen blev rykket til juni på grund af corona. I juni var der stadig store corona problemer, så endnu engang måtte konfirmationen i Dyrup Kirke udskydes. Denne gang til den 19. og 20. september 2020. Den dato nærmer sig snart, og nu har man igen corona problemer, som betyder, at der ikke må være det normale antal gæster til konfirmationen i Dyrup Kirke, men faktisk kun halvdelen af det man plejer.
Det betyder at konfirmanderne ikke kan have ret mange flere gæster med i kirken end deres forældre og søskende, hvilket ærgrer Lise Juhl Nielsen, præst i Dyrup Kirke.

- Det er jo en stor dag for konfirmanderne og deres familier. Normalt er kirken fyldt med familiemedlemmer og nysgerrige, men vi tager corona alvorligt og følger alle regler for at undgå smittespredning, siger Lise.


Vi skal som kirke være nytænkende, når det kræves. Jeg tror, konceptet med livestreaming måske kan blive benyttet igen senere på året, hvis der stadig er corona til den tid

Lise Juhl Nielsen, præst


Lise skrev derfor ud i en fælles besked til alle konfirmandernes forældre, om de kunne finde på kreative måder, som kunne få flest muligt til at kunne overvære konfirmationen. Her reagerede Jesper Nygaard hurtigt. Jesper er far til Nicoline Nygaard, som skal konfirmeres lørdag den 19. september i Dyrup Kirke.

Jesper Nygaard´s datter Nicoline skal konfirmeres, og Jesper er manden der står for livestreaming til en lukket facebook gruppe. Foto: Hasse Frimodt

- Jeg fandt frem til et godt kamera i Tyskland, som kunne benyttes til at livestreame konfirmationen i kirken. Men det store problem med det er tilladelsen til at måtte sende live. Her skal alle konfirmander, forældre, præst, musikere og hvem der ellers befinder sig i kirken på sendetidspunktet give tilladelse til, at vi kan sende det ud live. Men jeg må sige, at Lise, som er præst i kirken, er med på nytænkning, for hun har sørget for at alle har været positive omkring liveudsendelsen. Så jeg har oprettet en lukket facebook gruppe, hvor alle der har sagt god for det, er blevet inviteret ind, så de kan lade deres familier og venner følge konfirmationen, siger Jesper Nygaard.

Jesper Nygaard har selv inviteret omkring 20-25 gæster hjem i huset i Dyrup, hvor de kan sidde og følge Nicolines og de andre konfirmanders konfirmation live fra Dyrup Kirke.

- Jeg sørger for drikkelse og snacks til alle, der har meddelt, at de kommer hjem for at overvære Nicolines konfirmation, og så kan de stå klar til at tage imod og lykønske Nicoline, når hun kommer hjem fra kirken, siger Jesper Nygaard.

Lise Juhl Nielsen, præst i Dyrup Kirke, er enormt glad for Jespers store arbejde med at livestreame konfirmationen fra Dyrup Kirke.

Generalprøven gik godt, så nu ser man frem til dagen, hvor konfirmanderne på Højmeskolen endelig kan konfirmeres. Foto: Hasse Frimodt

- Vi skal som kirke være nytænkende, når det kræves. Jeg tror, konceptet med livestreaming måske kan blive benyttet igen senere på året, hvis der stadig er corona til den tid. For så nærmer vi os jo snart julegudstjenesterne. Og her kunne man da godt forestille sig, at livestreaming kunne blive aktuelt igen, hvis ikke vi må lukke flere ind i kirkerne til den tid, siger Lise Juhl Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Skal gaderæs legaliseres?

Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce