Annonce
Ugeavisen Odense

Kortfilm og kunst under åben himmel

I maj slår Odense Filmværksted og Det Fynske Kunstakademi det store lærred op i Odenses byliv for at skabe larm i gaderne med arrangementet Street Film and Art.

Film og kunst nydes som regel i biografen, på museet eller hjemme i sofaen, men i virkeligheden er enhver væg et lærred.

I hvert fald hvis du spørger Odense Filmværksted og Det fynske Kunstakademi. I løbet af to onsdag og torsdage i april drager samarbejdspartnerne nemlig ud og hænger kortfilm og kunst op på de odenseanske mure.

- Selvom vi godt kan se film derhjemme, så er det en mere social og inkluderende oplevelse at se film sammen med andre, og Street Film and Art giver mulighed for at komme ud af sine vante rammer og opleve på en helt anderledes og livsbekræftende måde, siger Lasse Winkler, projektskaber hos Odense Filmværksted.

Annonce

- Vi savner at komme ud med vores kunst, så det bliver fedt at vise det frem på nye måder på væggene i Odense, siger Lars Bent Petersen, rektor for Det Fynske Kunstakademi.

Odense Filmværksted og Det fynske Kunstakademi håber i høj grad, at Street Film and Art bliver et afbræk fra tidens corona-kuller og ikke blot underholder publikum, men også give flere fynboer lyst til at springe ud i at lave film og kunst.

- Hvis vi vil have liv i Odenses gader, så skal vi også selv være med til at skabe det. Og så håber og tror jeg, at vi kan skabe lidt mere synlighed om Odense Filmværksted, så vi kan tiltrække nye fynske filmskabere, siger Mette Bihl, direktør for Odense Filmværksted.

Street Film and Art består af fire kortfilm og kunstudstillinger fra Odense Filmværksted og Det fynske Kunstakademis omfangsrige katalog af forskellige genrer og temaer, der hver især har fængende fortællinger at byde på.

Fakta

Tid og sted:

Uge 19

10 maj, mandag kl. 20.45 – 22.15 Lokation: Vestergade 75

11 maj, tirsdag kl. 20.45 – 22.15 Lokation: Odense Slot

12 maj, onsdag kl. 20.45 – 22.15 Lokation: Jensens Bøfhus

13 maj, torsdag kl. 20.45 – 22.15 Lokation: Havnen, Finlandsgade

1,5 times varighed i alt.

15 min. med kunstslide, 60 min. med film, 15 min. med kunstslide.

Film:

Attrap

Afskeden

I Nat Bliver Det Sommer

Ødeland

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Vilde vejrabatter i Odense

Annonce