Annonce
Ugeavisen Odense

Kreativ tænkning: Auktion redder forsamlingshus

Lumby Forsamlingshus fungerer som et nøglehus, hvor man kan leje sig ind og holde et arrangement. Foto: Lumby Forsamlingshus
Lumby Forsamlingshus har siden nedlukningen i september haft svært ved at holde hus med økonomien, men så kom der nogle gode ideer på bordet.
Annonce

Lumby: ”Nød lærer nøgen kvinde at spinde”. Sådan lyder et gammelt ordsprog, som bestyrelsen bag Lumby Forsamlingshus har forstået at omsætte til praktisk handling, efter at Covid-19 lukkede forsamlingshuset ned.

- Vi er det, man kalder et nøglehus, hvor vi lejer forsamlingshuset ud, og hvor lejerne selv står for det hele, og derfor er vi ikke berettiget til nogen hjælpepakke, fortæller Pia Holm, der er bestyrelsesmedlem i Lumby Forsamlingshus.

Annonce

Nytænkning

Lejeindtægterne forsvandt, mens de faste udgifter forblev, så der skulle nytænkning til for at få økonomien til at løbe rundt, og flere idéer kom op på bordet.

- Vi har gået rundt med hatten i form af, at vi har uddelt flyers i lokalområdet, og vi må sige, at lokalbefolkningen har været rigtig gode til at bakke op om forsamlingshuset med kontante donationer, lyder det fra Pia Holm.

Blandt andet har Stige Blomster sendt 5.000 kroner af sted til det gode formål, og lige så mange penge har Stigeløberne samlet ind ved at arrangere et motionsløb til ære for Lumby Forsamlingshus.

Annonce

Forsamlingshuset som auktionshus

Men der skulle mere til for at betale regningerne, og i december fik bestyrelsen så den idé at arrangere auktioner i forsamlingshuset via deres facebookgruppe af samme navn.

- Det har været en stor succes. Vi har fået masser af donationer fra blandt andet supermarkederne rundt omkring. De har været flittige til at levere varer, vi har kunnet sælge på auktion, siger Pia Holm.

Auktionerne har kørt siden den 29. december, og på programmet har der mest været øl, vin og chips i store mængder fra de forskellige købmænd, men også private har leveret varer til auktionerne.

Fra belysningsvirksomheden Le Klint er der kommet to eksemplarer af Le Klint Lamella pendel 134 i sølv ind til bortauktionering. Foto: Lumby Forsamlingshus

Blandt andet har der været smykker, en FCK- og en OB-trøje på auktion, og i den dyre ende har belysningsvirksomheden Le Klint leveret to designlamper, der netop nu er tilgængelige på auktion på Lumby Forsamlingshus’ facebookside.

Man kan stadigvæk nå at byde med på nogle af smykkerne fra Piercer.dk, som har leveret en hel kuffertfuld til det gode formål. Foto: Lumby Forsamlingshus

- Vi er glade for den hjælp, vi har fået indtil videre, og det har også betydet, at vi kan holde skindet på næsen i hvert fald til hen over sommerferien, siger Pia Holm.

Selv fra Otterup er der kommet vin ind til auktionen fra den lokale Meny-købmand. Foto: Lumby Forsamlingshus
Annonce

Perspektiveret løsning

Selvom de største problemer er fejet af vejen, venter der dog flere problemer forude.

- De forsamlingshuse, der er nøglehuse, fungerer kun ved frivillig hjælp, og den opsparing, vi havde til vedligeholdelse, har vi jo brugt, for det har været vigtigt for os at dække de udgifter, vi har nu og her, og så må vi tage det med vedligeholdelsen på et senere tidspunkt, siger Pia Holm, der alligevel kan sende et positivt blik ud i fremtiden.

- Vi kan i hvert fald love, at lige så snart der bliver åbnet op for landet igen, så vil vi fortsætte med at lave lejeaftaler med folk og planlægge andre aktiviteter som tidligere, hvor vi blandt andet har haft vinsmagning, ølsmagning og foredrag på programmet, siger hun og fortsætter.

- Vi ved jo ikke endnu, hvornår vi må lukke op igen, så vi fortsætter med vores auktioner, så længe der er nogen, der vil donere varer til os, lyder det optimistisk fra Pia Holm.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce