Annonce
Ugeavisen Odense

Kunstnere hylder jubilar: 25 år med Kunst & Håndværk

Lars Marcussen har gennem 25 år sørget for, at kunstnere har haft et udstillingslokale i butikken, hvor han også har et csærdeles varieret udbud af kaffe, te og alkoholiske drikke på hylderne. Foto: Kurt Rasmussen
Lørdag 1. maj kan Lars Marcussen fejre 25-års jubilæum med sin lille kunstnerbiks, Kunst & Håndværk i midten af Odense.

Claus Bergs Gade: Det er en helt speciel stemning, der møder en, når man træder ind i det nærmest intime butikslokale, hvor Lars Marcussen gennem en generation har hjulpet kunstnere og kunstkøbere med at finde hinanden.

Kunst & Håndværk har adresse på Claus Berg Gade 5 A og er nabo til Lørups Vinstue. Foto: Kurt Rasmussen

25-årsjubilæet lørdag 1. maj nærmer sig, og den dag vil 25 af de kunstnere, der har haft deres gang i Kunst og Håndværk, udstille med hver deres billede i kunstbutikken i Claus Bergs Gade 5 A.

Som noget ekstraordinært har en af de lokale kunstnere, Jan Eriksen, taget initiativ til at få lavet en hyldestskrivelse til jubilaren og har sat sin kunstnerkollega Mai-Britt Schultz i gang med en pen.

Annonce

Det er der kommet følgende fine tekst ud af:

Den magiske butik

Af Mai-Britt Schultz

Der findes mange butikker i Odense, og så findes der Kunst og Håndværk i Claus Bergsgade.

Sådan en af de der helt særlige steder, man altid håber, man finder, når man er ude at rejse.

Den, hvor man er helt sikker på at finde den der helt og aldeles fantastiske ting, som ingen har opdaget de sidste 25 år.

Nede under en hylde, inde bag ved et glas, og tre andre billeder. Og det er der helt sikkert – blandt ufattelige mængder af god, gedigen kunst på vægge, hylder, skabe, skuffer, borde, kasser, kurve, ja selv gulvet må tit tages i brug.

Sådan et sted der bugner af fantastiske og finurlige ting, som er duftende af god kaffe og te, og med lige den flaske, man ikke vidste, man ønskede at dele med nogen.

Før indehaveren linder på korken, og man føler sig hensat til et andet sted, og en anden tid, hvor man gjorde sig umage.

Denne særlige butik har nemlig en indehaver, der gør sig umage, som de sidste 25 år er mødt på arbejde, har stillet klar, og har mødt sine kunder med en hjertevarme, der gør, at han er blevet ven med både leverandører, kunder og rigtig, rigtig mange af de mange kunstnere, der pryder hver en millimeter areal af den lille butik og det lille galleri oppe ad de stejle trin.

Og hvor både garvede og mindre kendte kunstnere fra ind og udland nyder at udstille, fordi der er direkte, og uden så meget pjat, billeder på vægge, som man kan få en snak om.

Faktisk er Kunst og Håndværk sådan et sted, hvor man ikke ville blive overrasket, hvis der kom en nisse op over bordkanten og satte sig til rette mellem akvarelfarver, kvitteringsbøger, chokolade, kaffemøller og poser med små finurlige H.C.Andersensk inspirerede tegninger.

Det mærkeligste er, at denne lille perle kun har ligget der i 25 år, for når man træder ind, er det som om, den altid har ligget der, at Lars altid smilende har budt indenfor og forsøgt at fortælle én, at man da umuligt kan undvære den her lille dejlige tegning, han lige har fået ind ad døren, af den og den forrygende gode kunstner.

Det kan man så som regel heller ikke, for Lars Marcussen har et sikkert øje for sine kunders behov, hvad enten det så foregår på fynsk, svensk, tysk, engelske, skotsk, walisisk, norsk eller bornholmsk for blot at nævne nogle få af de talte sprog.

Gennem årene er det, der begyndte som et samarbejde mellem kunstnere til afløsning af en ladcykel på torvet i Odense bymidte, blevet en butik, der åbner sig lige så gavmildt som den tilbageværende ejer, Lars Marcussen, for såvel kunder som kunstnerne, der ofte slår sig ned i en stol og ordner verdenssituationen over en kop kaffe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce