Annonce
Ugeavisen Odense

- Kvaliteten er enestående: Det nye Dexter overgår alle forventninger

Et udvalgt hold af musikere fra Tiptoe Bigband gav den første optræden på den nye scene. Det lød fabelagtigt. Til venstre er det Kasper Tagel på kontrabas og til højre Morten Nordal på guitar. Foto: Simon Staun
Tirsdag aften var der åbningsreception på Dexter, hvor sponsorer og venner af huset fik lov at se - og høre - det komplet ombyggede spillested. Det var nærmest umuligt at opdrive en negativ kommentar.
Annonce

Der er flammende julelys i øjnene på spillestedsleder på Posten og Dexter, Morten Østlund, da han byder velkommen på Dexter tirsdag aften. Han sitrer helt af begejstring, mens han giver hånd, krammer og kindkysser de indbudte gæster. Det er som at se en begejstret fireårig, der kommer hjem fra børnehaven med en flot tegning, de har glædet sig til at vise frem.

Men Dexter er ikke længere blot en flot tegning. Det er et totalt gennemrenoveret, ombygget og på alle leder og kanter optimeret spillested, som har landets muligvis bedste lydanlæg og - efter 28 år - endelig et lokale, hvor alle gæster kan se det band, de har betalt for at høre.

- Vi havde høje forventninger til ombygningen, men det færdige resultat overgår alt, jeg havde turdet håbe på. Det kan godt være, det er samme adresse, men derudover er Dexter forvandlet til det bedre på alle parametre, siger Morten Østlund.

Det er først fredag den 30. august, at Dexter officielt indvies med en koncert, der for længst er udsolgt. Men Morten Østlund tøver ikke med at love sublim lyd til de 200 gæster, der bliver en del af den historiske begivenhed.

- Det nye anlæg kommer til at blæse både bands og publikum omkuld. Jeg er slet ikke i tvivl om, at rygtet om den eminente lyd kommer til at sprede sig som ringe i vandet, siger Morten Østlund.

Han har stået ved indgangen en halv time, og selv om gæster til en fest ofte er høflige, tvivler han ikke på oprigtigheden i deres ros.

- Det er de samme ord, der går igen hos alle. De er målløse over, hvor fedt rummet er. Og de er imponerede over, hvor meget stemning der er bevaret med vægfarven og billederne fra det gamle Dexter, siger Morten Østlund.

Morten Østlund mener, at det nye Dexter overgår hans i forvejen høje forventninger. Foto: Simon Staun
Annonce

Glæden springer i øjnene

Uden Poul William Falck var der aldrig kommet et nyt Dexter. Det var nemlig ham, der for 28 år siden etablerede det gamle Jazzhus Dexter. Han fryder sig over, at det mest markante problem ved det gamle Dexter endelig er løst.

- Siden den dag, vi åbnede, har det været et problem, at man havde den irriterende midterbygning med køkken og bar. Det delte lokalet i to og tog udsigten fra for mange gæster. Nu kan alle være sammen om oplevelsen, og det, tænker jeg, kommer til at betyde meget for det nye Dexter, siger Poul Falck.

Han har fulgt med i byggeriet undervejs, men der er forskel på at besigtige en byggeplads og et fyldt spillested med levende lys og fyldte stole.

- Når jeg går rundt derinde, springer glæden i øjnene. Jeg kan tydeligt fornemme, at gæsterne er benovede. Det kan vi takke Karsten for. Du må lige hive fat i ham og få en kommentar, siger Poul Falck og peger over på den lokale ejendomsinvestor Karsten Bill Rasmussen.

Han er manden bag firmaet Cityhuset, som har betalt for ombygningen og lejer stedet ud til Posten og Dexter.

- Resultatet taler for sig selv. Det er blevet meget nemmere at drive en sund forretning hernede, og jeg glæder mig især over muligheden for at dele spillestedet i to dele og holde flere arrangementer på samme tid, siger Karsten Bill Rasmussen.

Han har svært ved at sætte en finger på noget, der kunne være løst anderledes på Dexter, men kommer alligevel i tanke om en enkelt ting, der generer ham.

- Ernst Kier bliver tosset, når han læser det i avisen. Men man kunne godt have ofret lidt mere på afkøling af lokalet. Hold nu fast, der er varmt derinde, siger Karsten Bill Rasmussen, der ikke har korte bukser på som en del af de indbudte gæster.

Annonce

Enestående lydkvalitet

John Hr. Hansen er en af dem, der er kommet mest på det gamle Dexter de seneste 10 år. Han har stået bag Morgenrock-koncerter, Tema Tirsdag og i det hele taget været flittig gæst. Han kan næsten ikke vente med at høre det nye anlæg, som et hold udvalgte musikere fra Tiptoe Bigband tager mødommen på efter rækken af takketaler.

- Jeg havde min svigersøn med hernede, og han er mildest talt lydnørd. Han var ved at falde bagover, da han så og hørte det udstyr, der er indkøbt. Han konkluderede, at kvaliteten er helt enestående i Danmark. Det kommer uden tvivl til at skabe opmærksomhed, siger John Hr. Hansen.

Den første koncert, John Hr. Hansen står bag på det nye Dexter, er allerede lørdag morgen, hvor der er jazzgalla.

- Jeg glæder mig til at se, hvordan dette sammenhængende rum fungerer lørdag morgen, hvor Benjamin Koppel kommer med nogle af Nordens bedste jazzmusikere og har sangerne Karen Mukupa, Marie Carmen Koppel og Maria Montell med til en Aretha Franklin-tribute. Hvis det ikke er en fed jazzkoncert at skyde Dexter i gang med, ved jeg ikke, hvad er, siger John Hr. Hansen.

200 siddende gæster kan der sidde på det nye Dexter. Det er næsten en fordobling. Foto: Simon Staun
Man kan gå direkte fra bandrummet og ind på Dexters scene. Foto: Simon Staun
Karsten Bill Rasmussen midt i billedet i hvid skjorte mener, at der er lige lovligt varmt på det nye Dexter. Men det skyldes måske, at der var 28 grader udenfor. Foto: Simon Staun
Der blev skænket vin og champagne til den store guldmedalje tirsdag aften. Foto: Simon Staun
Morten Østlund kaldte det en åbenbaring at stå mandag aften og konstatere, at nu var Dexter endelig færdig. Foto: Simon Staun
John Hr. Hansen i midten med det lyse hår glæder sig til ”sin” første koncert lørdag morgen med jazzgalla. Foto: Simon Staun
Ernst Kier holdt en rørende takketale, hvor især Poul Falck, Karsten Bill Rasmussen, Morten Østlund og alle de frivillige blev takket. Foto: Simon Staun
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce