Annonce
Ugeavisen Odense

Lærere og forældre blandt de sigtede: 16 så stort på færdselsloven ved skole

Indkørsel forbudt - det betyder skiltet altså. Uanset, hvor det hænger. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Odense: Et rundt skilt med en rød streg over både bil og knallert bør vække genklang hos enhver med et kørekort. Alligevel er det åbenbart ikke gået rent ind i Munkebjerg-kvarteret.

Fyns Politi skrev i et Facebook-opslag onsdag, at politiet tirsdag var på plads ved Munkebjergskolen, hvor indkørselsforbuddet er indført for at have en sikker skolevej for eleverne.

Forbuddet gælder mellem 7.30 og 8.15, så cyklende og gående børn kan færdes i fred uden at frygte bilister. Men nej, således gik det ikke tirsdag morgen.

Annonce

Både forældre og lærere

På de tre kvarter lykkedes det nemlig Fyns Politi at udskrive bøder til 16 personer, der trodsede forbuddet, skriver politiet.

"Der var både lærere og forældre med børn bag i bilen iblandt", skriver Fyns Politi i sit Facebook-opslag. Uanset tilknytning til skolen, så gælder færdselslovgivningen - og derfor kan de 16 se frem til en bøde på 1500 kroner.

"Færdselstavler og skilte skal man altid rette sig efter, men særligt ved skoler, hvor der færdes ekstra mange sårbare og nye trafikanter, er det altså meget vigtigt, at man respekterer dem", tilføjer Fyns Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce