Annonce
Ugeavisen Odense

Langsom luksus: Natalie laver design af restprodukter og ukrudt

Trykmaterialet indsamler kunstneren fra velegnede ukrudtsplanter rundt om i byen. Pr-foto
Odense har fået endnu en ny bæredygtig virksomhed, Von Linné, hvor historien bag produktet er mindst lige så vigtig for indehaveren, Nathalie Gaia Dahl, som selve produktet.
Annonce

Brandts Passage: Nathalie Gaia Dahl bruger det, vi normalt ser som affald i sit firma, Von Linné.

På tasker, puder og lærred lavet af kasserede duge og sengelinned fra De Forenede Dampvaskerier kreerer hun de fineste tryk af ukrudtsplanter, som hun samler ind i hele Odense, og i denne tid kan man nyde hendes udstilling i en popup-shop i Brandts Passage.

Det er dejligt at være en del af et fællesskab, hvor vi står sammen om at sætte cirkulær økonomi på dagsordenen

Natalie Gaia Dahl

Annonce

Vild med urter og ukrudt

Nathalie Gaia Dahl har altid været vild med ukrudt. Da hun gik på VIA Design i Herning, lærte hun om de ældgamle teknikker med at presse blomster og fik øje for de gamle kulturtraditioner, hvor kvinder samler urter og planter i naturen.

Nu har hun - med økonomisk hjælp fra Odense Renovations EU-midler - opbygget et værksted, som hun kalder et ”cirkulært design studio”, i sin baghave i Odense. Her har hun sin plantesamling og sin store presse samt de andre redskaber, der skal til for at presse farven ned i stoffet.

Annonce

Cirkulær økonomi

Nathalie Gaia Dahl er den 6. partner i Odense Renovations projekt ”Cirkulær i Odense”, som skal hjælpe iværksættere i gang med deres bæredygtige og cirkulære ideer. Projektet er medfinansieret af EU-midler.

- At komme med i EU-projektet hos Odense Renovation har bekræftet mig i min forretningside. Det var efter mit møde hos Odense Renovation med deres cirkulær økonomi-konsulent, Winie Evers, at jeg turde tro på, at min ide var god nok til at gå videre med. Og det er dejligt at være en del af et fællesskab, hvor vi står sammen om at sætte cirkulær økonomi på dagsordenen, siger hun.

Nathalie Gaia Dahl benytter kasserede duge og sengelinned fra De Forenede Dampvaskerier til sine kreationer. Pr-foto
Annonce

Modspil til outsourcing

Det er i dag mere reglen end undtagelsen, at de ting, vi omgiver os med, er produceret langt væk fra Danmark. Nathalie mener, at når produktionen forgår på den anden side af jorden, så er der stor fare for, at vi mister evnen til at lave godt håndværk selv, og at vi kan glemme, at det er mennesker, der laver tingene, fordi det er så stringent.

- Derfor er det vigtigt at støtte de lokale kunsthåndværkere og huske på, at det er mennesker, som står bag hvert produkt og ikke maskiner, siger hun.

Mangler du den sidste julegave, og er du glad for natur og lokalt kunsthåndværk, kan du med fordel kigge ind i den bæredygtige popup-shop i Brandts Passage, hvor Von Linné udstiller frem til 23. december sammen med tre andre bæredygtige tekstildesignere.

Nathalie Gaia Dahl benytter kasserede duge og sengelinned fra De Forenede Dampvaskerier til sine kreationer. Pr-foto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce