Annonce
Ugeavisen Odense

Laura fra ”Badehotellet” elsker naturen på Stige Ø

Laura Kjær vender tilbage til barndommmens natur på Stige Ø i en ny podcast. Lyt til den ganske gratis på fyens.dk Foto: Sugi Thiru
Du kender hende måske af navn og ansigt, men vidste du, at 23-årige Laura Kjær - kendt fra blandt andet ”Badehotellet” - er født og opvokset i Skibhuskvarteret? I en ny podcast ”vender hun hjem” for at reflektere over naturen omkring hendes barndomshjem, nærmere bestemt Stige Ø, hvor der i hendes øjne er en helt unik og utilrettet natur, som hun holder så utrolig meget af.

23-årige Laura Kjær har allerede gang i en fornem karriere som skuespiller. Hun er netop optaget på skuespillerskolen i Aarhus, men har allerede flere tv-serier på cv’et, blandt andet fra ”Badehotellet”, hvor hun spiller rollen som Nana.

De færreste ved måske, at den unge komet er født og opvokset i Skibhuskvarteret, og i en ny podcastserie er hun tilbage hertil og til den natur, hun er kommet til at elske helt fra barnsben, nemlig Stige Ø.

I podcasten, som er lavet i et samarbejde mellem blandt andre Teater Højskolen i Ryslinge, magasinet I Scene og udgivet som podcast af Fyens Stiftstidende, har fire unge fynske kunstnere valgt et sted i den fynske natur, som har betydet noget særligt for dem.

Podcasten er optaget på det pågældende sted foran et publikum og med teatermanden Jeppe Sand som vært og interviewer. Han beder i begyndelsen at podcasten Laura Kjær om at beskrive naturen på Stige Ø for lytterne.

Laura Kjær interviewes af Jeppe Sand foran et publikum på Stige Ø. Foto: Frederikke Schioldann von Eyben, Eyben Statement Photography

- Vi er i en lidt rå natur. Det er ikke en rigtig ø, det er en ø, der er skabt af en masse skrald. Det er en gammel losseplads. Derfor er der nogle underlige bakketoppe, som ser meget udansk ud, hvor der nu er groet græs. Herfra kan man se noget gammel industri, en udgravet kanal, og så er der den nye losseplads på den anden side, siger hun blandt andet i podcasten, som du kan høre på fyens.dk/kultur-set-fra-fyn

Laura Kjær er som sagt født og opvokset i Skibhuskvarteret, og Stige Ø var noget af det eneste ”rigtige” natur i området, forklarer hun videre:

- Jeg har haft virkelig mange gode oplevelser herude i min barndom. Jeg har boet i Skibhuskvarteret hele mit liv. Kvarteret ligger meget centralt i Odense, så er der ikke særlig meget natur, der hvor jeg er vokset op, så vi har brugt det her rigtig meget. Da jeg var barn, havde jeg et par år, hvor jeg sejlede rundt på den udgravede kanal som optimistjollesejler. Det er en vanvittig lang kanal, så det var nogle virkelig fede sejlaftener, hvis man nåede hele vejen ud til fjorden. Jeg har været på kajakture ovre ved shelterne, jeg har været på mountainbiketure herude med min folkeskole, og så har jeg sejlet rundt herude, siger hun.

Ikke ”flot” men smukt

Det er i sagens natur ikke så meget, Laura Kjær i dag har tid til at vandre rundt på Stige Ø. Men i forbindelse med podcasten fik hun alligevel tid til at gå rundt og reflektere over, hvorfor hun holder så meget af naturen derude.

- Det gik op for mig, at det jo faktisk ikke er særlig ”flot”. Der er meget af det her, som har fået lov til at være, og det synes jeg jo er smukt, men det er ikke den idé, vi har om ”den skønne natur”. Det er jo ikke en smuk skov, det her. Det er sådan noget underligt krat, fordi det jo også er ret nyt. Det her er noget af den natur, vi ikke har tilrettet, som vi ellers gør rigtig meget, og derfor tiltaler det her mig enormt meget. Det er noget af den natur, som endelig får lov til at genopstå, siger hun i podcasten, hvor hun også kommer ind på den naturlig, er ikke er helt så naturlig:

- Et eksempel er alle de rapsmarker, vi har så mange af. Dem står vi og kigger på og siger ”se den smukke danske natur”. Men det er jo den tilrettede danske natur. Det er vores udgave af naturen. En natur, der ligesom er skabt for os, siger hun.

Du kan høre mange flere af Laura Kjærs tanker i podcasten, som du finder her


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Lyt til podcasten 'Mortens Madklub': Turen går til Spanien med figen, gedeost og tør sherry - lær at lave en sommerlig tortilla

Annonce