Annonce
Ugeavisen Odense

Letbanearbejde skrider frem: Søndag åbnes for trafik i begge retninger på Nyborgvej

Letbanebyggeriet præger stadig store dele af Odense - her er det ved Rosengårdscentret - men gradvist bliver der færre spærringer for trafikken i byen. Søndag ophører således ensretningen af Nyborgvej. Arkivfoto: Kim Rune.
Om cirka fem måneder er den tunge del af arbejdet på Nyborgvej overstået, forventer Odense Letbane.
Annonce

Odense: Fra søndag kan bilister atter køre både mod centrum og ud af byen ad Nyborgvej. Arbejdet med at anlægge sporet til letbanen i midten af vejen er nået så langt, at der er plads til en vejbane i begge retninger, oplyser Odense Letbane.

Der skal dog fortsat arbejdes på Nyborgvej med at støbe skinner fast og installere blandt andet signaler, kørestrøm og informationstavler. Derefter skal der sås græs mellem skinnerne og plantes træer ved de tre stationer, som vejen får - Korsløkke, Østerbæksvej og Palnatokesvej.

I løbet af maj næste år ventes det letbanearbejde, som påvirker den øvrige trafik på Nyborgvej, at være færdigt, og det sidste installationsarbejde vil kunne foretages inden for letbanens sporareal.

Al sporarbejdet på Nyborgvej er efter planen færdigt til august næste år, mens der stadig vil blive arbejdet på at gøre sporene færdige på Østre Stationsvej indtil udgangen af september.

Med udgangen af oktober forventes sporarbejdet på den forsinkede del af letbanestrækningen, i TBT-området, at være færdigt. Derefter kan de første prøvekørsler foretages. Fra juli 2021 og frem til åbningen af letbanen i efteråret 2021 vil der være prøvedrift på hele strækningen fra Tarup Center til Hjallese Station.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce