Annonce
Ugeavisen Odense

Louises ønskebarn

Louise Kjær blev efter 9 fertilitetsforsøg gravid i september 2019. Foto: Hasse Frimodt
Efter mange års kamp i fertilitetsbehandling, lykkedes det endelig for Louise Kjær at blive gravid, og hun blev mandag den 18. maj, mor til en lille pige.
Annonce

Den 11. november 2019 kunne følgerne på Louise Kjærs instagram profil læse en god nyhed. Louise gjorde her opmærksom på, at hun efter 7-8 års kamp i fertilitetsbehandlings verden og med indtil da ni forsøg bag sig, endelig er blevet gravid. Og læser du videre i denne artikel, kan vi med det samme røbe, at Louise formentlig blev sat i fødsel mandag den 18. maj, hvor en lille pige ventede på at komme ud i verden.

For Louise har drømmen om et barn været noget af en rejse med ganske få opture men mange nedture. Det har kostet dyrt både menneskeligt og økonomisk at nå dertil, hvor hun nu er blevet mor.

- Jeg er i dag 43 år. Men drømmen om at blive mor har jeg haft, siden jeg var omkring de 25 år. Men jeg kom aldrig rigtig i gang med den del af livet i tyverne. Jeg havde ikke fundet manden på det tidspunkt, som jeg kunne se mig selv stifte en familie sammen med, siger Louise.

Ham fandt Louise. Men det lykkedes ikke for parret at gøre Louise gravid på normal vis, så derfor opsøgte de i 2012 hjælp. Her fik parret grønt lys fra OUH til at komme i fertilitetsbehandling. Men som om problemerne ikke havde været store nok, så fik de samme dag, som de fik grønt lys fra OUH, en trist melding fra Louises kærestes mor. Hun havde en alvorlig, arvelig sygdom, hvilket betød, at lægerne på OUH ikke ville behandle parret for deres barnløshed.

- Det var et kæmpe chok for os. Nedtur. Men håbet om et barn blev ikke slukket. Vi fik tilbudt at komme i behandling på enten Skejby eller Rigshospitalet, for her havde de muligheden for at tage æg ud og befrugte dem med min kærestes sæd og efterfølgende teste, om æggene fik hans mors arvelige gener, siger Louise.

Første behandling gik skidt. Alle æg viste tegn på, at de havde fået den arvelige sygdom med over. Derfor blev de alle smidt ud.

Louise fik kort tid efter endnu en behandling, og her viste det sig, at to af æggene ikke havde fået den arvelige sygdom. Så de blev sat op i Louise, og nu var håbet atter grønt. Nu kunne parret blot håbe på, at Louise ville blive gravid.

- Jeg husker det som en forfærdelig tid. Jeg skulle stikke mig selv i maven hver eneste dag med nåle, hvilket er forfærdeligt, når man som jeg lider af nåleskræk, og jeg skulle tage en næsespray fire gange om dagen. Alt sammen fordi det var en del af den hormonbehandling, der skulle være med til at gøre mig gravid, siger Louise.

Men æggene ville ikke sætte sig fast, og Louise blev ikke gravid. Nedtur.

- Vi gav ikke op, vi ville have barn. Men det blev ikke gjort nemmere, da Skejby Sygehus af politiske grunde lukkede den afdeling, hvor jeg blev behandlet, så vi måtte på Rigshospitalet istedet. For på Rigshospitalet kom vi bagerst i køen, som viste sig at være enorm lang. Jeg var jo ikke helt ung længere, så vi kunne ikke vente i mange år på, at jeg blev gravid, siger Louise.

Hjerte lavet ud af alle de nåle Louise har stukket sig selv med i maven, under de mange fertilitetsbehandlinger. Foto: Hasse Frimodt
Annonce

Ønskebarn til 160.000 kr.

I stedet valgt Louise og hendes kæreste at opsøge OUH igen og få dem til at hjælpe med, at Louise kunne blive gravid med en sæddonor.

- Min kæreste var jo ikke helt glad for, det skulle være den løsning. Men han valgte at sige ja. Og så gik vi i gang med den behandling. Vi fandt igennem European Sperm Bank en sæddonor. Man kan i deres kartotek vælge ud fra, hvordan vedkommende så ud som barn. Og vi valgte en, der mindede om min kæreste som barn, siger Louise.

Dette gik også galt. Og nu gik forholdet også galt mellem Louise og kæresten. Efter fire års fertilitetsbehandling går Louise og kæresten fra hinanden i 2016. Nu står Louise alene tilbage men stadig med drømmen om at blive gravid.

- Det var jo endnu noget af en nedtur. Intet barn. Og nu heller ikke en mand. Hvad gør man så. Jeg brændte for at blive mor, så jeg kontaktede fertilitetsklinikken IVF-Syd i Fredericia, og sammen lagde vi en plan for, at jeg kunne blive gravid og føde et barn. Jeg var dengang omkring de 39 år, siger Louise.

IVF-Syd kunne tilbyde Louise flere forskellige pakkeløsninger.

- De havde tre pakkeløsninger til tre forskellige priser. Den billigste til omkring 42.000 kr og den dyreste, som kostede 99.000 kr. men, hvor man ville få alle pengene tilbage, hvis ikke jeg blev gravid. Jeg valgte en pakke til 45.000 kr, som indeholdt tre forsøg, siger Louise.

IVF-Syd tilbød Louise at benytte en sæddonor fra deres kartotek, eller hun kunne igen vælge en fra European Sperm Bank (ESB). Hun valgte igen en sæddonor fra ESB.

Når man skal vælge sæddonor, kan man vælge mellem en åben eller lukket donor. En åben donor betyder, at barnet, når det fylder 18 år, har mulighed for at opsøge ham. Louise fandt den rigtige donor og gik igen i behandling. De to første forsøg gik galt. Men det tredje lykkedes, og Louise kunne efter 14 dage konstatere, at hun nu endelig var blevet gravid.

- Jeg husker, hvor lykkelig jeg var, da testen efter 14 dage var positiv. Men så kom nedturen i uge 7. Jeg aborterede og røg ned i et kæmpe hul psykisk. Det var enormt hårdt at stå med alene. Godt nok havde jeg mine forældre, som har hjulpet mig igennem dette både økonomisk og ved at vise deres støtte til mig. Men det var noget af en nedtur, siger Louise.

Der skulle nu gå næsten et år, inden Louise igen tog sig sammen til at genoptage drømmen om at blive mor. I foråret 2019 opsøger hun igen IVF-Syd, og sammen når de frem til, at Louises problem er, at æggene ikke vil sidde fast. Så de tilbyder hende en behandling til 55.000 kr.

- Jeg siger nu ja til at benytte både en ægdonor og en sæddoner. Men problemet var, at jeg er lille og adopteret fra Sri Lanka og IVF-Syd havde ingen mørke piger i deres donor register. Men de har en høj blondine. som tidligere har været brugt med et barn til følge, som de tilbyder at være ægdonor. Det siger jeg ja tak til, og så var det endnu engang ind i Sperm banken og finde en sæddonor. Jeg er jo mørk, og min ægdonor var blondine, så nu ville jeg finde en mørk mand, helst fra Sri Lanka. Dem var der kun to af i deres register, og jeg valgte ham som mindede mest om mig selv, siger Louise.

Og denne gang gik alt godt. 3. september blev Louise behandlet og mandag den 18. maj fødte Louise formentlig en pige. Vi følger op på denne historie senere, men et kæmpe tillykke til Louise, som kæmpede en kamp for at blive gravid, som måtte gå en masse skidt igennem, men som nu kan glæde sig over at være blevet mor til en lille pige.

- Jeg har stadig fire æg liggende på frys hos IVF-Syd. Men jeg er ikke sikker på, at jeg vælger at få barn nummer to. Nu vil jeg glæde mig over endelig at være blevet mor, og jeg er jo også snart en gammel kvinde, så jeg tænker et barn er nok, smiler en glad Louise.

Alt i alt har Louise brugt omkring 160.000 kr. på behandlinger hos IVF-Syd, sæddonerer hos European Sperm Bank og køb af medicin til både sig selv og ægdonor.

Louise Kjær viser stolt sin store mave frem. Foto: Hasse Frimodt
Opslag på Louises instagram profil, hvor hun den 11. november 2019 offentliggør sin graviditet. Foto: Hasse Frimodt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce