Annonce
Ugeavisen Odense

Mænd skal finde mening i læsning

Ifølge Læseforeningen kan læsning være vejen til bedre livskvalitet i den sene alder. Foto: Arunas Naujokas
Forsøgspersoner og læsedeltager søges til projektet ”Læs som mand”, som er et forskningssamarbejde mellem Læseforeningen og SDU, der skal undersøge, om fælleslæsning af skønlitteratur kan gøre mænd i 65-75-års-alderen sundere og gladere.
Annonce

Odense: Når mænd forlader arbejdsmarkedet og går på pension, indtræder de i en ny livsfase, som kan opleves udfordrende og skabe følelsen af meningstab. Denne overgangsfase har vist sig at have en række mentale sundhedsproblemer, som kan påvirke det fysiske helbred og levetiden. Hvis du spørger Læseforeningen, skal mænd finde mening i læsningen. Fælleslæsningen kan både give mere mening i tilværelsen og skabe betydningsfulde fællesskaber.

Tidligere forskning har vist, at skønlitteraturen har sundhedsfremmende potentiale og generelt gavner folks velbefindende og kan gøre livet længere. Derfor fokuserer projektet ”Læs som mand” på mænd i netop denne udsatte aldersgruppe og skal dokumentere effekten af mænds læsning.

Er du mand i alderen 65-75 år, eller befinder du dig i overgangsfasen mellem arbejdsliv og pension, har du mulighed for at blive en del af et læsende fællesskab. I et forløb på otte uger udforskes litteraturen som et rum, der giver plads til meningsfulde samtaler og inspiration.

Sammen med Odense hovedbibliotek faciliterer Læseforeningen ugentlig fælleslæsning af halvanden times varighed i oktober og november. I læsegruppen læses klassisk og moderne skønlitteratur efter metoden guidet fælleslæsning, der er baseret på højtlæsning og samtale af tekster udvalgt af en uddannet læseguide. Deltagelse kræver ikke forberedelse, og forudsætter ikke litteraturfaglig viden, kun lyst til at læse, samtale og diskutere.

Læsningerne starter onsdag d. 21. oktober kl. 11.00-12.30 i Borgernes Hus, Østre Stationsvej 15.

Tilmelding hurtigst muligt efter først-til-princip (max. 9 deltagere) ved sara@laeseforeningen.dk.

Fælleslæsningerne afholdes ud fra de gældende retningslinjer med afstand og håndsprit.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Corona ville kvæle forretningen: Søren opfandt nye indtægtskilder i nødens stund

Ugeavisen Odense

Hal-cafeterier lider efter genåbning: Raymond har mistet 90 procent af sin omsætning

Annonce