Annonce
Ugeavisen Odense

Mød din bibliotekar - online

Lena Koustrup Schmidt er en af de bibliotekarer, der sidder klar på hjemmearbejdspladsen til at give dig personlig rådgivning, selv om du ikke kan møde op på biblioteket.
Hvis du savner den personlige rådgivning fra din bibliotekar, er der godt nyt. Nu bliver det muligt at booke en bibliotekar online via www.odensebib.dk. Ordningen vil køre i hele Odense Bibliotekernes lukkeperiode, som foreløbigt strækker sig til og med den 29. marts.
Annonce

Det har længe været muligt at booke en personlig tid hos en bibliotekar, men coronakrisen har sat foreløbig stopper for denne mulighed. Dørene er lukkede, og de ansatte arbejder hjemmefra – så hvordan kan biblioteket sikre en god og personlig vejledning i denne periode?

Løsningen hedder ”Book en bibliotekar online”, og her kan du få hjælp til at finde materialer online til din opgave eller til at navigere rundt i bibliotekets og nettets online-tilbud.

Bibliotekaren sidder også klar til at give dig nyttige tips til f.eks. at finde en god roman på e-Reolen eller til at opdage ny og god musik.

Book en bibliotikar
Annonce

Så tilgængeligt som muligt

Odense Bibliotekerne har allerede skruet op for udlånet af e-bøger udlånet af både film, lyd- og e-bøger, så det nu er muligt at låne ti e-bøger, ti lydbøger og ti film i alt på én gang. Og nu kommer bibliotekarerne altså også online.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) er glad for, at biblioteket hele tiden forsøger at være så tilgængeligt som muligt.

- Når man står i en helt ekstraordinær situation, gælder det om at tænke både kreativt og smart. Dét er ”Book en bibliotekar online" et eksempel på. Selvom bibliotekerne er lukkede, så formår de på fineste vis at bruge de mange teknologiske muligheder, vi trods alt har til rådighed, til at hjælpe borgerne - og specielt de studerende, som lige nu sidder hjemme og skal have studier og opgaver til at fungere trods nedlukningen af Danmark.

Annonce

Sådan gør du

Hvis du gerne vil booke en bibliotekar online, skal du bestille tid senest 1-2 dage, før du har brug for hjælp. Du kan booke en tid i tidsrummet kl. 9.00 - 15.00 alle hverdage. Du bestiller tid ved at udfylde formularen på odensebib.dk/page/book-bibliotekar, og her vælger du selv, om mødet mellem dig og bibliotekaren skal foregå via telefon eller online.

Det er helt gratis at benytte ”Book en bibliotekar online”, og det vil være muligt i hele Odense Bibliotekernes lukkeperiode, som foreløbigt strækker sig til og med den 29. marts

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce