Annonce
Ugeavisen Odense

Magi spærrer veje i villakvarter: Busters Verden genindspilles i Odense

Der holdes vagt ved afspærringen på Carl Baggers Allé. Inde bag optages klip til genindspilningen af Busters Verden, der bare kommer til at hedde Buster. Foto: Kristian Isaksen
To veje er spærret i Dalum i disse dage - men der er en lidt mere spændende årsag bag end vejarbejde og letbane.
Annonce

Dalum: Når veje spærres i Odense plejer letbanen at spille en rolle, men der er en langt mere nysgerrighedspirrende årsag til, at flere beboere på Carl Baggers Allé står og kigger interesseret med i afspærringsområdet i disse dage.

Kameraer, lys, mikrofoner, pavilloner og et stort mandskab af lydfolk, runnere, instruktører og skuespillere har nemlig indtaget vejen og forvist alle biler i tidsrummet fra 7 morgen til 19 aften.

Det er ikke hverdagskost på villavejen, hvor Dyrskuet plejer at være den suverænt mest aktivitetsskabende begivenhed i løbet af året.

Så, hvad sker der?

Husker nogen vognen med blomster? Foto: Kristian Isaksen

Jo, i sidste uge lå der i vejens brevkasser et stykke papir, hvorpå der står, at Busters Verden genindspilles og som det ofte er, lægger Fyn muld til filmoptagelserne.

Uvant er det dog, at Odense er på location-listen, da mange tidligere film er blevet optaget på Sydfyn.

Nå, men når du med familien drager i biografen i juni 2021 for at se Bjarne Reuters klassiker i nye klæder, er det ikke så underligt, hvis du genkender nogle af scenerne.

For de er såmænd indspillet her i Odense.

Afspærringen gælder også på Østergårds Allé.

Annonce

Tankerne bag

I en pressemeddelelse fra filmselskabet CroneUngfelt Productions står der om årsagen til at genindspille den udødelige klassiker:

At filmatisere historien om Buster, i en opdateret version, synes vi, tiden og en ny generation kalder på. En nyfortolkning som vores børn fuldt kan relatere til.

Kernehistorien i bogen, og karakteren Buster, der er så udødelig og vigtig, trænger til et reboot til de generationer, der er nu. At viderebringe historien om en dreng, et menneske, der bare er, hvad han er, med de midler han har (og ikke har). Han er dog elsket og elsker, og han kan trylle. Han drømmer. Og det lever han efter.

Lad os minde hinanden om vigtigere værdier end målsætninger og præstationer. Buster kan med sit væsen bibringe noget eftertænksomhed om oprindelige følelser, relationer, livsglæde, håb og kærlighed

Busters Verden, og Buster som karakter er et meget bredt kendt brand, som i sig selv vil være opmærksomhedsskabende for Fyn at få til Fyn. Buster bor i hjertet hos flere generationer. I hele Danmark. Og nu skal den nye Buster optages på Fyn.

Både filmens instruktør og producere har mange og gode erfaringer med at lave film på Fyn, og vi glæder os meget til at komme tilbage. Fyn skal det være – Fyn er film.

Filmen instrueres af Martine Miehe-Renard og på rollelisten ses blandt andre Manfred Weber, Kerstin Jannerup Gjesing, Ibi Støving, Magnus Millang og Henning Jensen.

Sangeren Joey Moe er i øvrigt instruktørassistent.

Et uvant syn i Sanderum. Foto: Kristian Isaksen
Stort lys. Foto: Kristian Isaksen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce