Annonce
Ugeavisen Odense

Mangler penge: Friskole i Odense kæmper for overlevelsen

Fund Friskole og Børnehave skal efter sommerferien åbne her i det tidligere Bazar Fyn i Thrigefirkanten på Skibhusvej i Odense, hvis den overlever så længe. Den lavere husleje her er en del af planen for en bedre økonomi. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Fund Friskole i Odense skal samle omkring 200.000 kroner ind i denne uge for at forhindre en lukning.
Annonce

Odense: Det er mindre end et år siden, at Fund Friskole i Odense slog dørene op første gang, men allerede nu er den tæt på at lukke dem permanent. Økonomien er i laser, og en indsamling af lån blandt forældrene er endnu ikke i mål. Hvis pengene ikke findes i denne uge, er en lukning svær at undgå.

Friskolen åbnede sidste år i lokaler i Enggade i det centrale Odense. Her har den leveret en meget anderledes type undervisning, som er bygget på FN's verdensmål og er fri for prøver, eksamener og karakterer.

Skolen har også været fri for en tilstrækkelig styring af økonomien, og det er en af grundene til den nuværende situation.

Fund Friskole ser meget frem til de gode forhold for skolen i det tidligere Bazar Fyn, hvor den efter planen åbner i august. Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Jeg erkender, at vi ikke har været gode nok til at styre økonomien, og det er mit ansvar, siger skolens leder, Michael Thagaard, Svendborg, der tilføjer, at skolen også har været ramt af økonomiske uheld, som han dog ikke vil beskrive.

Alle Fund Friskoles møbler er flyttet til Thrigefirkanten, men ombygningen af lokalerne når ikke at blive færdig til skolestart, så den åbner i andre lokaler i området. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ifølge forælder Thomas Vorre har skolen blandt andet sat sig i alt for høj husleje på den hidtidige adresse i Enggade. Han fortæller, at den lod sig presse til at overtage yderligere lokaler i bygningen, selv om der ikke var råd til det.

Annonce

Har samlet 800.000 kr.

Ledelse og bestyrelse har tidligere sat gang i en indsamling af lån blandt forældrene - såkaldte folkeaktier. Ifølge Michael Thagaard var der indsamlet 800.000 kroner i sidste uge, men det var ikke nok, derfor skrev bestyrelsen fredag til forældrene, at den var indstillet på at lukke skolen.

Alle Fund Friskoles møbler er flyttet til Thrigefirkanten, men ombygningen af lokalerne når ikke at blive færdig til skolestart, så den åbner i andre lokaler i området. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Ifølge Michael Thagaard er det nødvendigt med yderligere 200.000 kroner. Hvis det lykkes, er Arbejdernes Landsbank indstillet på at lade driften fortsætte.

Brevet fra bestyrelsen fik flere forældre til at tage affære og gøre en indsats for at samle flere penge sammen.


- Jeg erkender, at vi ikke har været gode nok til at styre økonomien, og det er mit ansvar.

Michael Thagaard, skoleleder, Fund Friskole


- Vi er hurtigt kommet op i fart og har allerede samlet 100.000-150.000 kroner sammen på 24 timer, siger Thomas Vorre, der er en af initiativtagerne.

- Vi skal arbejde hurtigt, hvis vi skal nå at samle pengene sammen i denne uge, men jeg tror på det, siger han.

Ifølge Michael Thagaard har Fund Friskole 135 skolebørn og 20 børnehavebørn.

Bestyrelsesformand Heidi Schultz ønsker ikke at udtale sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce