Annonce
Ugeavisen Odense

Meget mere end en skole: Integreret tilbud til børn og unge med angst og autisme

Basen i Tarup. Foto: Lasse Olsson
Basen - skole- og dagbehandling til børn og unge med forskellige psykiatriske diagnoser - åbner til august i Tarup.
Annonce

Tarup: Basen har tilbudt skole- og dagbehandling til børn og unge med forskellige psykiatriske diagnoser siden 1996.

Hidtil har det primært været børn og unge på Sjælland, som har haft gavn af Basens helhedsorienterede undervisnings- og behandlingstilbud, men fra august 2020 vil også børn og unge på Fyn kunne få glæde af indsatsen, når dørene slås op for den nye dagbehandlingsafdeling i Tarup.

Målgruppen på Basen er børn og unge med vanskeligheder såsom autismespektrumforstyrrelser, angst, OCD, ADHD, ADD, depression, spiseforstyrrelser og anden selvskadende adfærd, skolevægrings- og isolationsproblematikker og andre psykiske vanskeligheder samt komorbiditet.

Behandlingstilbuddet udgør et alternativ til den almene folkeskole, og indeholder både undervisning og behandling for sårbare og udsatte børn og unge.


Ofte vil vi tilrettelægge et individuelt undervisnings- og behandlingsforløb i hjemmet ud fra en kognitiv adfærdsterapeutisk ramme. Vi inddrager både forældre og det daglige skolemiljø og arbejder med flere daglige tilpasningsfærdigheder, som er tilpasset den enkeltes problematik, og som har til hensigt at øge barnets/den unges psykiske trivsel

Basen


Annonce

Masser af ekspertise

Medarbejderne er tværfagligt uddannede til at varetage fagligt komplekse, pædagogiske og psykologiske opgaver, og består af både lærere, pædagoger, psykologer, familiebehandlere og en psykiater – alle med ekspertise inden for målgruppen.

- På Basen har vi igennem de senere år oplevet en stigning i antallet af henvendelser fra såvel forældre som sagsbehandlere omkring børn og unge, der har skolevægrings- eller isolationsproblematikker. Vi har en indgående erfaring med denne problematik ligesom vi har rigtig gode resultater med at få disse børn og unge tilbage til en hverdag, hvor de kommer ud af hjemmet og tilbage til skolen, fortæller Basens talsmand og fortsætter.

- Ofte vil vi tilrettelægge et individuelt undervisnings- og behandlingsforløb i hjemmet ud fra en kognitiv adfærdsterapeutisk ramme. Vi inddrager både forældre og det daglige skolemiljø og arbejder med flere daglige tilpasningsfærdigheder, som er tilpasset den enkeltes problematik, og som har til hensigt at øge barnets/den unges psykiske trivsel. Sammen med relevante samarbejdspartnere udarbejder vi en konkret plan for en gradvis indslusning på Basen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce