Annonce
112

Meldt til politiet af sin mor: Eks-rocker idømt flere års fængsel for pumpgun bag morens drivhus

Retten i Odense straffede tirsdag en tidligere Bandidos-rocker med fængsel for våbenbesiddelse. Han blev frifundet for vold mod en ekskæreste. Foto: Katrine Becher Damkjær
Retten i Odense idømte tirsdag en 29-årig mand en længere fængselsstraf for ulovlig besiddelse af et skydevåben og ammunition. Våbnet gemte han hos sin mor, der meldte ham til politiet.
Annonce

En mand fra Odense er tirsdag blevet idømt to et halvt års fængsel for at have besiddet og transporteret et skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

Den 29-årige Kenny Holst Damgaard tog imod dommen, som også betyder, at han på grund af spritkørsel og kørsel uden kørekort ikke må køre bil de næste fem år.

Men det væsentligste forhold var uden tvivl besiddelsen af en pumpgun med seks tilhørende patroner, som han opbevarede i en kuffert, først i huset og senere bag drivhuset på morens bopæl.

Et våben, som ifølge den 29-åriges forklaring tilhørte en kammerat, som sammen med den dømte forlod Bandidos for fem år siden. Derfor gik den 29-årige med til at opbevare det for ham.

- Jeg sagde ja, fordi jeg er en god kammerat. Og jeg skyldte ham en tjeneste, sagde den dømte med henvisning til hjælpen, da de to forlod rocker-grupperingen.

Annonce

Frygtede LTF

Tidligere havde han dog til politiet fortalt, at det var en anden mand, der var ejer af våbnet. En mand, som har forbindelse til banden Loyal To Familia, og som den 29-årige skyldte 5000 kroner for kokain. Gælden var med dummebøde vokset til 35.000 kroner i løbet af et års tid.

Anklagerfuldmægtig Mia Friis Jensen fandt den 29-åriges forklaringer utroværdige og mente, at han selv havde anskaffet skydevåbnet, fordi han følte sig truet af de personer, han stod i gæld til. Det baserede hun blandt andet på en række sms'er mellem moren og den 29-årige. Det afviste den dømte dog selv.

- Så havde jeg valgt et mindre våben, forklarede den tidligere rocker, som i retten var iført jeans og en rød poloshirt. Hans arme, nakke, ansigt, øre og isse var dækket af tatoveringer.

Det var moren til den dømte, der i slutningen af marts tog kontakt til politiet og fortalte, at hendes søn gemte et våben hos hende. Hun havde gjort det klart, at hun ikke ville have sådan noget i sit hus. Sønnen blev anholdt i starten af april og har siddet varetægtsfængslet siden.

Moren selv havde meldt sig syg og vidnede ikke under retssagen. Anklageren læste i stedet hendes forklaring til politiet højt.

Annonce

Trick hjalp ikke

I retten fortalte Kenny Holst Damgaard, at han ikke havde regnet med at kunne blive straffet. Der manglede nemlig en samleskrue til at holde løbet sammen med resten af geværet.

- Jeg fik at vide, at så kunne jeg ikke blive dømt for det, sagde han.

Men våbnet kunne sagtens affyres alligevel. Det forklarede en våbentekniker fra Rigspolitiet, der havde prøveskudt pumpgun'en. Løbet sad løst og ville rykke sig lidt, når man skulle lade geværet, men hvis man skubbede løbet tilbage på plads, kunne geværet skyde.

Det var vigtigt for anklageren at slå fast, at den 29-årige derfor skulle dømmes efter straffeloven og ikke våbenloven.

- Vi kan ikke have en retstilstand, hvor man kan undgå fængselsstraf ved at fjerne en lille skrue, sagde hun.

Forsvarer Annette Petersen var uenig.

- Det er ikke funktionsdygtigt. Det er funktionsdueligt, hvis man har våbenteknisk viden. Kenny er ikke våbenkyndig, lød det fra forsvareren.

Retten var enig med anklageren og dømte den 29-årige for overtrædelse af straffeloven.

Derimod blev han frifundet for vold mod en ekskæreste. Den dømte skal fortsat sidde varetægtsfængslet, indtil han kan afsone straffen.

Fyens Stiftstidende bringer navnet på personer, der idømmes et års ubetinget fængsel eller mere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Nøøøj, det’ for børn!

Annonce