Annonce
Ugeavisen Odense

Mental sundhed: Byrådsmedlem og yogalærer på fælles mission

Mark Grossmann, byrådsmedlem og Sanne Juel Egelund, indehaver af Karma Studio, Pakhusgården. Foto: Hasse Frimodt
Mark Grossmann, byrådsmedlem, har i flere år kæmpet for en større indsats i Odense kommune, når det gælder den mentale sundhed for børn og unge. Nu er han gået på en fælles mission, sammen med Sanne Juel Egelund, yogalærer og indehaver af Karma Studio i Pakhusgården.

Mark Grossmann, byrådsmedlem fra Venstre, og Sanne Juel Egelund, yogalærer og indehaver af Karma Studio i Pakhusgården 2, har et fælles ønske om at skabe bedre mental sundhed, bedre trivsel og gøre børn og unge mere robuste.

Det skal ske ved at give de odenseanske børn og unge mentaltræning som øger deres indre styrke, medfølelse, empati, nærvær, ro og rummelighed. Mark og Sanne har et ønske om, at de odenseanske skoler kan gøre brug af Sanne's viden. Så børnene på sigt kan være selvkørende, også uden for skoletiden, så man ikke belaster skoleskemaet.

Sanne Juel Egelund har stor erfaring med undervisning af børn og unge. Foto: Hasse Frimodt

Det er et ønske Mark Grossmann allerede tog op første gang i hans tidligere periode i børn og unge udvalget.

- Nu følger jeg op på det ønske sammen med Sanne, fordi mental sundhed for børn og unge, mere end nogensinde er vigtigt, på grund af Corona. Vi har nogle børn, som nu har levet et år i cyber verden. De har i næsten et år stået op og sat sig til computerskærmen, hvor de har modtaget undervisning i mange timer. Når de har fri, fortsætter de med at sidde ved skærmen i fritiden, enten på deres smartphone, ved deres computer, iPad eller spilkonsol. Stakkels børn. For mange af disse børn er det gået ud over deres trivsel, deres selvværd, de er blevet ramt på psyken, det skal vi som byrådspolitikere tage alvorligt og komme med fremtidige redskaber, som kan hjælpe børnene, siger Mark Grossmann.


Jeg kom allerede i 2019 med dette ønske, og her to år efter giver det for mig bare endnu mere mening, at børnene skal have den undervisning i skolen

Mark Grossmann, byrådsmedlem


Mark har taget kontakt til Sanne Juel Egelund, indehaver af Karma Studio. Sanne har i mange år beskæftiget sig professionelt med yoga og meditation. Hun er indehaver af Karma Studio i Pakhusgården, hvor hun underviser børn, teenagere og voksne.

- Jeg har længe haft fokus på at hjælpe børnene. Min mission er at give børn/teenagere nærvær og selvværd med yoga/meditation. Mange børn/teenagere føler sig ensomme på grund af lavt selvværd, og det gør mig virkelig ked af det. Det må vi voksne tage alvorligt. Derfor er jeg super glad for, at Mark Grossmann som er byrådsmedlem i Odense, har kontaktet mig i hans kamp for at skabe bedre velvære og selvværd for de odenseanske skolebørn.

Mark og Sanne har et ønske sammen, som de håber resten af byrådet vil lytte til, og særligt håber de, at især Susanne Ursula Crawley Larsen, rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense, vil lytte.

Mark Grossmann får her en yoga lektion af Sanne Juel Egelund. Foto: Hasse Frimodt

- Vi skal have yoga/meditation ud i folkeskolen. Skolerne skal tage et ansvar. De har kontakten til børnene og kan være med til at give børnene redskaber, der kan hjælpe dem igennem kriser med f.eks. lavt selvværd, dårlig trivsel og psykiske problemer. Jeg kom allerede i 2019 med dette ønske, og her to år efter giver det for mig bare endnu mere mening, at børnene skal have den undervisning i skolen, det viser de tal, vi får for tiden omkring børns dårlige trivsel her under corona nedlukningen, siger Mark.

Sanne Juel Egelund har de seneste år opbygget en stor erfaring med undervisning af børn og unge. Hun har set, hvad daglig meditation kan gøre af gode ting for børn.

- Meditation skal stå på lige fod som tandbørstning. Det ved alle børn jo godt, at det er vigtigt at børste tænder minimum en gang om dagen. Meditation burde de også udøver en gang om dagen. Men det kræver, at børnene får lært, hvad meditation er. Og det bør derfor efter min mening være ude i skolerne, de får det kendskab. Jeg vil rigtig gerne være med til at uddanne lærer og pædagoger omkring meditation til børnene, og når børnene først har lært det, kan de lave øvelserne derhjemme, så det behøver ikke tage mange timer, at underviser odenseanske skolebørn i yoga/meditation, siger Sanne.

Sanne har tidligere undervist i yoga/meditation på Korup skole, Munkebjerg skole og Åløkke skolen. Hun har samarbejdet med Red Barnet og Smil Fonden.

Sanne og Mark ønsker at meditation skal stå på lige fod som tandbørstning. Foto: Hasse Frimodt

- Det er så vigtigt, at de odenseanske skolebørn lærer at meditere gennem yoga øvelser. Allerede efter den første times yoga, kan børnene mærke, at der sker noget godt med dem. Jeg håber virkelig, at de odenseanske politikere kan se fordelene ved at give børnene muligheden for at få et indblik i yoga og meditation. Jeg er helt sikker på, at det vil være en klog og langtidsholdbar investering i vores børn, siger Sanne.

Mark Grossmann vil gå videre med idéen til Susanne Ursula Crawley Larsen, rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense.

Ugeavisen Odense var med den dag, Mark Grossmann selv fik lov til at prøve yoga/meditation hos Karma Studio i Odense.

Mark Grossmann og Sanne Juel Egelund ønsker at styrke børn og unges mentale sundhed. Foto: Hasse Frimodt
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce