Annonce
Ugeavisen Odense

Michelle faldt pladask for hjemmeplejen

Michelle Meyland er sosu-elev i Odense Kommune og har tabt sit hjerte til hjemmeplejen. Foto: Tine Boe
Da Michelle Meyland efter et sabbatår skulle vælge ungdomsuddannelse, var social- og sundhedsassistent det eneste, hun ikke ville være. Nu er det det eneste, hun vil.
Annonce

Odense: Michelle Meyland er 20 år og har som en del af sin uddannelse de sidste fem måneder været i praktik som social- og sundhedsassistent i hjemmeplejen i Odense Kommune. Hun elsker hverdagen ude hos borgerne, og selvom hun oprindeligt ikke ville være sosu, blandt andet fordi hendes mor er det, kan hun i dag ikke se sig selv i noget andet fag.

- Jeg er helt opslugt af det. Borgerne og deres trivsel betyder alt for mig. Så meget, at det næsten er et helvede, når jeg skal have ferie - for hvem skal så passe mine borgerne og få det hele til at køre? Griner Michelle.

Annonce

Et vigtigt ansvar

Noget af det, Michelle godt kan lide i jobbet som social- og sundhedsassistent, er det ansvar, der følger med de opgaver, der skal løses ude hos borgerne.

- Når du træder ind ad døren hos en borger, hviler der et kæmpe ansvar på dig i forhold til både at danne en relation til borgeren og til at løse opgaven. Det kan godt være skræmmende nogle gange, men jeg kan også godt lide det, fordi det får mig til at føle mig vigtig. Borgerne stoler på mig og min faglighed, og det er en god følelse, siger Michelle.

Dog er det ifølge Michelle vigtigt at pointere, at selvom hun tager alene ud til borgerne, så har hun altid et team af dygtige kolleger i ryggen.

- Jeg ved, at de andre i min gruppe kun et opkald væk, og at hvis jeg har brug for dem, så kommer de. Jeg har en gang prøvet at være ude hos en borger, der fik et Parkinson anfald og ikke kunne trække vejret. Der blev jeg lidt bange og ringede efter sygeplejekollega, som kom med det samme, fortæller Michelle.

Annonce

En relevant uddannelse

En af grundene til, at Michelle holder meget af uddannelsen som social- og sundhedsassistent, er, at den både taler til hendes hjerne og hjerte. Hun tilegner sig en masse faglige kompetencer, der skal bruges i opgaveløsningen ude hos borgerne, og samtidig udvikler og bruger hun alle sine menneskelige egenskaber.

- Det fede ved uddannelsen er, at vi lærer lige præcis det, vi skal bruge, og at vi også får lov til at prøve det af, når vi er i praktik. Vi sidder ikke med næsen i bøgerne hele tiden, siger Michelle og fortsætter:

- I forhold til det menneskelige handler det rigtig meget om at være villig til at give noget af sig selv. Man skal som sosu være nærværende og til stede og kunne danne relationer med de mennesker, man skal hjælpe. Det er en vigtig del af jobbet, lyder det fra Michelle.

Annonce

Nye udfordringer

Inden længe er Michelle færdig med sin praktik i hjemmeplejen i Odense Kommune og skal tilbage på skolebænken på SOSU-Fyn. Og selvom hun kommer til at savner borgerne i hjemmeplejen, glæder hun sig også.

- Der er ingen tvivl om, at jeg har tabt mit hjerte til hjemmeplejen, men det bliver også spændende at prøve kræfter med nogle nye områder som f.eks. psykiatriområdet, siger Michelle med et smil.

Hvis du har lyst til at høre mere om uddannelsen til social- og sundhedsassistent, kan du kontakte SOSU-Fyn på telefon: 63 10 27 00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce