Annonce
Ugeavisen Odense

Mindeløb: Løb for Sabrina

Lene Warburg havde endda stort overskud til at vinke til fotografen da hun løb HCA 1/2 Marathon sammen med Henning Duvander Iversen. Privatfoto

Lene Warburg løb for sin trafikdræbte datter, Sabrina, HCA 1/2 Marathon 2018, med stor støtte fra Henning Duvander Iversen, kendt fra TV2 programmet "Korpset".

Annonce
Annonce

SE VIDEO - Vi løber for Sabrina

Jeg havde Sabrina med mig i hjertet og tankerne på hele ruten, hvor familie og venner kom med opmuntrende tilråb

Lene Warburg
Lene Warburg og Henning Duvander Iversen ved Sabrinas gravsted, efter de havde løbet HCA 1/2 Marathon. Privatfoto
Annonce

Lenes datter blev dræbt i trafikken

Lene Warburg havde sammen med sin datter Sabrina Lykke planlagt, at de sammen skulle løbe HCA 1/2 Marathon i 2017. Men sådan kom det desværre ikke til at gå. Sabrina var den 15. marts 2017 på vej på job, da en bilist overså hende, med det resultat at Sabrina blev dræbt.

- Mit liv gik fuldstændig i stå, da jeg fik at vide, at Sabrina er død. Kørt ned af en bilist. Jeg brød sammen. Men med stor støtte fra familie og venner kom jeg langsomt på fode igen. Men det vil aldrig være det samme uden min elskede datter Sabrina. Hun vil altid være i mit hjerte. Og der går ikke en dag, uden at jeg tænker på hende, fortæller Lene Warburg.

En af dem, der har betydet meget i Lenes genoprejsning, er Henning Duvander Iversen, som mange nok vil huske for hans deltagelse i TV2 programmet "Korpset" samt for de omtaler, vi har givet Henning i forbindelse med hans indsamlinger til KnækCancer. Her har Henning de sidste tre år lavet armstrækninger til fordel for KnækCancer.

På ryggen står der "Vi løber for Sabrina". Privatfoto
Annonce

Fik støtte af Henning Duvander Iversen

Henning og Lene lærte hinanden at kende i 2016, hvor Hennings datter Mille og Lenes søn Mads møder hinanden. De to skal i øvrigt giftes i august 2019.

- Efter en koncert på Dexter i november 2017 sidder jeg og snakker med Lene, fortæller Henning Duvander.

- Hun fortæller mig, at hun og Sabrina skulle have løbet HCA 1/2 Marathon sammen i september 2017. Det skulle have været Lene og Sabrinas tredje 1/2 marathon sammen. Men sådan blev det desværre ikke. Vi blev dog enige om, at Lene og jeg ville løbe HCA Marathon 2018 i ære, respekt og med dyb kærlighed for Sabrina, siger Henning Duvander.

Henning og Lene aftalte, at de skulle løbetræne sammen en til to gange om ugen, og ellers selv tage nogle ture på landevejen op til HCA Marathon 2018.

- Uden Hennings enorme støtte havde jeg aldrig kunnet klare at træne mig op til at løbe løbet selv. Jeg var helt ude af form og startede fuldstændig fra nul, for Sabrinas død havde taget på mine kræfter. Men med Henning gik det hurtigt fremad. Jeg kom i bedre og bedre form. Han var god til at motivere mig, siger Lene Warburg.

- Lene er en ufattelig stærk kvinde. Det kunne jeg mærke straks. Hun har en vilje uden lige, siger Henning Duvander.

- Hun glædede sig til at skulle løbe løbet for Sabrina. Det kunne jeg mærke på en af vores træningsture, hvor jeg havde taget hende med ud til Boels Bro i Munkebo, som er en ufattelig hård bakke at træne på. Jeg havde sagt, vi skulle løbe ti gange op og ned ad bakken, der er 600 meter lang. Hvad jeg ikke vidste var, at Lene havde været ude et par dage forinden for at teste sig af på bakken. Hun sagde derfor til mig, at hun kun kunne klare turen max. fire gange. Men hun er sej. Og med fælles hjælp nåede vi op og ned 10 gange. Da jeg foreslog hende, at vi lige skulle tage den 11. tur for Sabrina, så klarede Lene også det.

Hennings medalje, fra HCA 1/2 Marathon 2018, blev lagt på Sabrinas gravsted efter løbet. Privatfoto
Annonce

Sabrina var med i tankerne og hjertet på hele ruten

Efter den træningsoplevelse var Henning og Lene klar til dagen, hvor de skulle løbe for Sabrina.

- Det var en stor oplevelse at løbe HCA 1/2 Marathon sammen med Henning, siger Lene Warburg.

- Jeg havde Sabrina med mig i hjertet og tankerne på hele ruten, hvor familie og venner kom med opmuntrende tilråb. Vi havde lavet t-shirts, hvor der stod: "Vi løber for dig Sabrina". Henning var under hele løbet en kæmpe støtte for mig. Vi løb ruten 15 minutter hurtigere end planlagt, og vi fik diplom og medalje,. Og efterfølgende tog vi alle ud til Sabrinas gravsted, hvor Henning lagde sin medalje til Sabrina. Woow en omgang. Jeg er Henning dybt taknemmelig for hans støtte, ligesom jeg takker min elskede familie for deres opbakning, siger Lene Warburg.

Henning Duvander Iversen og Lene Warburg mødtes forleden på Restaurant Bull, Middelfartvej, for at mindes HCA løbet. Foto: Hasse Frimodt
Annonce

Lene vil støtte Henning

Og nu er det så Lenes tur til at støtte Henning, når han inden sommeren 2019 vil forsøge at gå 25 km i sand med 20 kg på ryggen.

- Henning er så træt af, at han røg ud af tv-programmet Korpset for år tilbage. Han røg ud, fordi han ikke kunne gennemføre at gå 25 km med 20 kg på ryggen. Det nager ham stadig. Og derfor vil han gå turen i 2019. Jeg har sagt, at nu er det min tur til at støtte ham. Og det gør jeg sammen med min søn Mads, som egentlig skulle have løbet HCA 1/2 Marathon sammen med os i september. Men han måtte melde fra på grund af en knæskade. Men 25 km i sandet med 20 kg på ryggen er Mads klar til. Og jeg går de 25 km uden de ekstra kg. Jeg er sikker på, at vi sammen vil klare den udfordring også. Og så kan vi se frem til, at vores børn skal giftes senere på året, siger Lene Warburg.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Ugeavisen Odense

Lux Light klar til fremtiden

Annonce