Annonce
Ugeavisen Odense

Minder fra Mosen: Besøg Vollsmose - se og lær

John Bonde arrangerede cykelture rundt i mosen. Det var en øjeåbner for især de deltagere, der aldrig havde besøgt stedet. Arkivfoto
John Bonde arrangerede for år tilbage cykelture i Vollsmose. Han mindes stadig de åbenbaringer, turene gav resten af Odenses indbyggere - og han har en klar opfordring til resten af byen.
Annonce

For flere år siden startede et cykelguide tilbud til alle. Konceptet var, at vi to hold af to guider skulle føre deltagerne rundt i området og med personlige og historiske oplysninger skulle vi cykle rundt i området. Det var en opgave,som passede mig fint, fordi jeg kendte og holdt meget af området og på den måde kunne min begejstring måske smitte af.

Der var mange hold, der tilmeldte sig og nysgerrigheden var stor. Der var dog et hold som i min bevidsthed, gjorde sig særlig bemærket. Det var et hold på en seks-syv personer fra Odense.

Det var en dejlig sommerlørdag. Vejret var perfekt og interessen stor. Vi startede med at cykle gennem de grønne områder, hvor alt stod i sit ypperste flor. Vi cyklede om søerne, hvor ænderne bestemte cyklens rytme ved nærmest at ignorere os på stien, i deres sommer dovenskab. Vi cyklede ned til Hybenhaven. Derefter bag blokkene i Birkeparken. Vi gjorde flere ophold undervejs, hvor vi fortalte med stor entusiasme. Da vi så fortalte, at nu befandt vi os i Bøgeparken, spredte der sig en nysgerrighed blande med lidt medieængstelse. Vi cyklede ind på Bøgeparkens torv, hvor vi holdt en lille pause og deltagerne fortalte om det, de havde læst sig til. De kunne slet ikke forstå. at der var så stille og fredeligt. Vi fortsatte gennem Egeparken, hvor jeg boede, og her fortalte jeg om Egeparkens historie og satte den i relief til nutiden.

Vi afsluttede ved kirken og centret. Her fortalte vi om historien bag stederne og vores personlige oplevelser netop der. Bagefter fik vi en kop kaffe og en snak om turen og her fortalte de os, at ingen af deltagerne nogensinde havde været i Vollsmose, selv om de havde boet i Odense i mange år. Deres eneste visuelle billede af Vollsmose havde de fra bilruderne, når de kørte ud af Åsumvej og Vollsmose allé.

Det kom som lidt af et chok for os. At bo så tæt på et område. At have læst og hørt så meget om området og så alligevel havde så lidt personlig kendskab til stedet. Men de havde haft en dejlig tur og deres fordomme omkring Vollsmose krakelerede den sommerlørdag. Derfor er min opfordring. Besøg Vollsmose. Se og lær. Nyd de smukke grønne områder, hvis de stadig er der.

John Bonde bor i dag i Sønderjylland, men har boet mange år i Vollsmose. Han blev i 2014 kåret til Årets Vollsmose-borger

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce