Annonce
Ugeavisen Odense

Mistede sin pung for 17 år siden: Nu er Bjørns pung fundet i Australien

Bjørn Lindhardt Wils var overrasket, da hans pung dukkede op i Australien efter at have været borte i 17 år. Privatfoto
Da Bjørn Lindhardt Wils mistede sin pung i 2003, anede han ikke, at den skulle på en rejse til den anden ende af jordkloden.
Annonce

Skovalléen: Bjørn Lindhardt Wils var næsten ved at få morgenkaffen galt i halsen, da en messengerbesked tikkede ind på hans facebookside fra en australier bosat i Sydney.

”Jeg har for nylig købt en brugt lænestol, og da jeg rengjorde den i går, fandt jeg en pung i den. Det ser ud som om, at det var din for mange år siden”, lød beskeden, hvor der var vedhæftet fotos af stol, pung og forskellige kort.


Hvordan stolen er havnet i Sydney, det ved jeg ikke, men australieren har fortalt, at han købte den i en antikvitetsforretning.

Bjørn Lindhardt Wils


Stolen, som her er fotograferet i Australien, var en del af et sofasæt, som havde stået i farens fritidshus ved Stenstrup. Privatfoto

Den 43-årige odenseaners første tanke var, at han måtte have tabt pungen 10 år tidligere, mens han opholdt sig i Australien.

- Men jeg kunne se, at studiekortet var fra 2003, og det var lang tid før, jeg kom til Australien, så jeg skulle skrue tiden længere tilbage, og da jeg kiggede nærmere på stolen, kunne jeg genkende de små hjul, der sidder nedenunder, så jeg var ikke i tvivl om at jeg kendte stolen, siger han og genkalder sig sin fars møblement fra et fritidshus ved Stenstrup.

- Det var min fars stol, som jeg arvede. Jeg havde den til opmagasinering herhjemme, men den fyldte jo, og jeg havde ikke plads, så jeg solgte den til et ældre par, der boede i Jylland, siger Bjørn med en undren i stemmen.

- Hvordan stolen er havnet i Sydney, det ved jeg ikke, men australieren har fortalt, at han købte den i en antikvitetsforretning, siger Bjørn.

Annonce

Langdistancekommunikation

Siden juleaftensdag har de to verdensborgere opretholdt en interessant langdistancekommunikation via messenger, hvor de har udvekslet fotos og beskeder omkring det, som de med rette synes, er en helt speciel historie.

Efter 17 års ophold i farens stol, kom pungen til syne i Sydney, hvor den også er fotograferet. Privatfoto

- Jeg sendte ham et billede af sommerhuset, så han kunne se, hvor stolen havde stået, siger Bjørn, der også modtog en del fotos den modsatte vej.

De personlige kort blev fotograferet af australieren, og gennem dateringen på studiekortet kunne Bjørn regne ud, at hans pung må være forlist en gang i 2003. Privatfoto

Og et ufravigeligt spørgsmål måtte også dukke op fra den nuværende australske ejer af stolen. Et spørgsmål, som Bjørn ikke havde svært ved at finde svar på.

- Han spurgte, om jeg var interesseret i at få pungen tilbage, men alle kortene er jo udløbet, så der er nok ikke noget i pungen, jeg kan bruge, og han har i hvert fald ikke skrevet, at der var penge i, siger Bjørn, der er afklaret med, at pungen ikke længere har den samme værdi for ham som tidligere.

- I dag bruger vi jo heller ikke pengepungen så meget mere, for vi har jo kørekort og alt muligt andet i vores mobiltelefon, så jeg fortalte ham, at han bare kunne beholde pungen, lyder det fra Bjørn Lindhardt Wils.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hadet har det alt for let

Annonce