Annonce
Ugeavisen Odense

Mors Krop: Gravide og nybagte mødre står meget alene under corona

Kate Gallagher Lindeskov har tilbud til både den gravide og den nybagte mor. Foto: Hasse Frimodt
Kate Gallagher Lindeskov, indehaver af MorsKrop, oplever i denne tid med COVID-19 pandemien, hvordan gravide og nybagte mødre står meget alene.

Med en bevilling på 500.000 kr. fra Nordea-Fonden undersøger jordemoder og seniorforsker Hanne Hegaard fra Rigshospitalet Obstetrisk Afdeling, hvorvidt de gravides livsstil og mentale sundhed blev påvirket, både negativt og positivt, under første fase af COVID-19 pandemien

Kate Gallagher Lindeskov, GynObs Fysioterapeut og ejer af MorsKrop, Rugårdsvej 55A. Foto: Hasse Frimodt

Kate Gallagher Lindeskov, GynObs Fysioterapeut og ejer af MorsKrop, Rugårdsvej 55A, 5000 Odense C, fortæller her om hvordan de oplever lockdown for de gravide og de nybagte mødre.

- Vi har kunne holde åbent under begge lockdowns, og det har der virkelig været behov for. For vi oplever at rigtig mange gravide og nybagte mødre har oplevet store udfordringer under lockdown. De har ikke kunne få de normale offentlige tilbud. Tilbud som "Sund start sammen", ammekursus og fødselsforberedelse har været begrænset til online undervisning under graviditeten og under barslen har mange mødregrupper samt babysvømning og andre aktiviteter været aflyst, men her hos MorsKrop tilbyder vi forskellige genoptræningshold, vi har FIT til fødsel som er fysisk og mental fødselsforberedelse, vi tilbyder FIT efter kejsersnit, FIT efter fødsel som er efterfødselsgenoptræning og vi tilbyder selvfølgelig også individuel fysioterapi. Vi hører hver eneste dag, hvor glade kvinderne der kommer her i huset er for at vi giver dem muligheden for disse tilbud, da de lige nu ellers oplever at gå alene, under graviditet og efter fødsel. Det er en speciel tid i disse kvinders liv, hvor mange har ekstra meget brug for sparring med andre ligesignede, siger Kate.

Laura Gormsen, nybagt mor. Privatfoto

En af dem der har oplevet det under corona lockdown er 29-årige Laura Gormsen.

- Vi oplevede at min mand ikke kunne komme med til scanningerne, eller jordmoderbesøg. Manden er i forvejen lidt på sidelinjen, men lockdown gjorde det bare endnu svære at være to om at få barn. Jeg oplevede at være meget alene om meget, fordi min mand ikke måtte deltage.


Jeg havde set frem til at deltage i mødregruppen, hvor man kunne sparre og dele erfaringer omkring det at blive mor

Laura Gormsen


- Jeg var bekymret for at blive smittet op til fødslen, fordi jeg ikke kendte konsekvenserne for spædbørn og for at min mand ikke måtte deltage i fødslen, siger Laura.

Laura har født for fem måneder siden. Hun og hendes mand blev forældre til en dreng.

- Efter fødslen har det ikke været muligt at fastholde mødregruppen, grundet lockdown. Jeg havde set frem til at deltage i mødregruppen, hvor man kunne sparre og dele erfaringer omkring det at blive mor. Jeg savnede at mit barn kan se andre babyer og blive stimuleret af udefrakommende indtryk, siger Laura.

Laura fik kendskab til MorsKrop's tilbud. Først deltog hun i FIT efter fødsel og efterfølgende FIT fortsætter med henblik på at genoptræne sit bækken.

- Det har betydet meget for mig at gå på de hold. Det har givet mig et bedre kendskab til min krop, særligt hvordan den har ændret sig efter fødsel, og hvad der skal til for at komme tilbage i form efter fødsel. Ligeledes har jeg lært at lytte til min krop, og forstå hvor vigtig genoptræning er for at komme hurtigst muligt tilbage i form, siger Laura.

Sabina Lyngbøl med sønnen Karl der er fem måneder gammel. Foto: Hasse Frimodt

En anden der også har haft stor glæde af tilbuddene hos MorsKrop er Sabina Lyngbøl som fødte sønnen Karl for fire måneder siden.

- Jeg kommer her fordi jeg og Karl har brug for at komme ud. Vi kan ikke holde ud at gå derhjemme og lave ingenting. Der sker jo intet, alt er lukket, og ikke engang mødregruppen har jeg at komme afsted til. Vi nåede at mødes en gang tilbage i december, men så kom lockdown og vi har ikke kunne ses siden, det er meget ærgerligt. Men ved at komme her i MorsKrop oplever jeg fællesskabet på træningsholdet, og Karl er med og møder dermed andre børn, det har vi begge brug for, siger Sabina.

Søs Dragsbæk Larsen har mærket stor forskel på hendes bækken, med de otte ugers træning hun har booket sig ind på hos MorsKrop. Foto: Hasse Frimodt

Søs Dragsbæk Larsen er anden gangs fødende, hun har termin meget snart.

- Sammenlignet med min første barsel er de forskellige tilbud for gravide reduceret væsentligt under corona lockdown. Fødselsforberedelsen foregår online, så jeg har tilmeldt mig et hold her hos MorsKrop, hvor jeg kommer til træning en gang om ugen i otte uger, hvilket har gjort en forskel for mit bækken. Og efter fødslen vil jeg også booke mig ind på et af MorsKrops efterfødselhold, fordi jeg kan mærke hvor stor glæde jeg har haft af at komme her i huset under min graviditet, siger Søs.

Læs mere om MorsKrop på hjemmesiden www.morskrop.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce