Annonce
Ugeavisen Odense

Når bjerget ikke kommer til Muhamed…: Abdulla har flyttet sin bazar ud til kunderne

Abdulla Mansour har investeret alle sine penge i den nye bazar og føler sig ganske sikker på, at kundegrundlaget er på plads. Foto: Kurt Rasmussen
Da Bazar Fyn lukkede og slukkede tidligere i år, opstod der et tomrum, som Abdulla Mansour har udfyldt ved at genskabe en bazar i Bolbro.
Annonce

Middelfartvej: “Når bjerget ikke kommer til Muhamed, må Muhamed komme til bjerget”.

Nogenlunde sådan har Abdulla Mansour vel tænkt, da han åbnede Mango Bazar Fyn på Middelfartvej i sidste uge.

Der var stort rykind, da Mango Bazar Fyn åbnede Fredag 4. september. Foto: Hasse Frimodt

Han mistede sin standplads til Mango Frugt & Grønt, da Bazar Fyn blev lukket ned 15. januar i år, men det slog ikke den 26-årige forretningsmand ud af kurs. I stedet åbnede han Mango Frugt & Grønt på Vollsmose Torv 14 dage senere.

- Da bazaren lukkede, fik jeg ideen at flytte det hele ud til Vollsmose Torv i stedet for, at lageret med frugt og grønt og kolonialvarer skulle gå til spilde. Så kunne jeg mikse frugt og grønt og kolonialvarer i Center Øst, siger han.

Abdulla Mansour oplevede en stor succes efter flytningen, men han følte, der manglede noget.

- Jeg havde ikke længere de samme kunder, som jeg havde i bazaren. Det var mere dem, der boede i Vollsmose, der handlede dér hver dag, så jeg mistede alle mine danske kunder, som jeg har kendt i over tyve år, siger han.

Annonce

Byggede sin egen bazar

Men forretningsmanden fandt en løsning til at genvinde sine gamle kunder. Da Rema 1000's tidligere lokaler på Middelfartvej blev ledige, slog han til, og fredag 4. september kunne han åbne Mango Bazar Fyn ved siden af Føtex.

På åbningsdagen var der smagsprøver med orientalske specialiteter. Foto: Hasse Frimodt

- Der er en slagter, en olivenmand, en ostemand, en grønthandler, en frisør og en nøddebutik samlet under ét tag, så det er en slags bazar med alle mulige multikulturelle kolonialvarer, siger Abdulla Mansour, der oplevede åbningsweekenden som én stor succes.

Nødder i utallige afskygninger har en special plads i Mango Bazar Fyn. Foto: Hasse Frimodt

- Vi havde 3-4.000 kunder igennem, og jeg har hørt fra halvdelen af kunderne, at de havde savnet os. Der var rigtige mange, der sagde ”tak fordi I er tilbage og har åbnet bazaren”, lyder det fra Abdulla Mansour, som selvsagt har fundet sig ganske godt til rette med sin bazar i Bolbro.

Annonce

Familiearv

Og hans dybfølte tilknytning til faget kommer ikke af ingenting.

- Min far og onkel startede med at handle med frugt og grønt på Grønttorvet i 1993, og siden jeg var seks år, har jeg været med dem hver lørdag, siger han og fortæller, at han senere overtog sin fars forretning i det nu hedengangne Bazar Fyn.

Den unge bazarejer ser sine aktiviteter omkring bazaren som omdrejningspunktet i sit liv. Foto: Kurt Rasmussen

I dag er Abdulla Masours fremtid bundet op i bazaren på Middelfartvej, hvor han er gået all in.

- Nu har jeg investeret alt, hvad jeg ejer og har i den her bazar. Den er mit liv, og jeg er kommet for at blive, siger han med overbevisning i stemmen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Byens bedste kulturoplevelse

Ugeavisen Odense

Bedste Gå-i-byen-sted: Vi er superglade

Ugeavisen Odense

Best of Odense: Gense showet og se alle vinderne i kategorierne her

Annonce