Annonce
Ugeavisen Odense

Naturligt læringsprojekt: Elever indsamlede skrald til rådmand

Rådmand Susanne Crawley Larsen (th) modtog plakaten af Anders Michelsen og Susan Dam Andersen og lovede, at den ville komme til at pryde hendes kontor - et stykke tid. Foto: Kurt Rasmussen
Sidste år stævnede syv skoleklasser ud i kanoer for at fjerne skrald, der var dumpet i Odense Å. Det kom der en bunke på 2.625 kg ud af, og en del af det skal nu hænge på rådmand Susanne Crawley Larsens kontor.

Danmarksgade: En fin plakat, der vidner om en elevindsats til gavn for miljøet, er ikke umiddelbart noget, der afskrækker folk fra at have hængende på væggen – hvis det ikke lige var fordi, at rammen var en del af det skrald, der blev indsamlet.

Sidste sommer roede syv femteklasser ud i kano forskellige steder på Odense Å for at dyste om, hvem der kunne indsamle mest skrald, og det resulterede i 2.625 kg skrald, som Ungdomsskolen Ung Odense har lagret op ved siden af Halmhuset, hvor undervisningen af eleverne også har fundet sted.


Annonce

Der er også en pointe til de voksne om at passe bedre på naturen og ikke smide regningen til femte årgang i folkeskolen

Susanne Crawley Larsen


Rammende ramme

Den fine indsats er blevet foreviget i en plakat, som 2. juni blev overrakt til Rådmand for Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune Susanne Crawley Larsen af initiativtagerne Anders Michelsen og Susan Dam Andersen.

- Rammen er lavet af et gammelt vejskilt, eleverne har hevet op af åen. Det, der er smart ved plakaten, er, at man kan se, hvor eleverne har sejlet og hvor meget affald, der er fundet på hver strækning, lød det fra initiativtagerne, mens de overrakte ”kunstværket” til rådmanden.

Hun tog imod og lovede, at det nok skulle komme til at hænge på hendes kontor.

- Det skal de fleste af den slags ting. I hvert fald i en periode, sagde hun med et smil.

Plakaten illustrerer, hvor og hvor meget der blev indsamlet af skrald i Odense Å. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Succesrigt læringsprojekt

Hos de to projektledere var der også smil at spore.

- Eleverne er stolte af, hvor meget de har indsamlet, så det har jo været en succes. Vi startede med at undervise dem i halvanden time om, hvordan affaldet kommer fra vores husholdninger og ned i åen. Nogle trippede lidt og kunne ikke vente med at komme ud i kanoen, men de fleste tog det meget seriøst, sagde Anders Michelsen.

- Ja, de kunne se, at der har været folk, der har hygget sig langs åen og som har smidt ting ud i vandet. Det, der fangede dem, var, at vi skrev op, hvor mange kilogram de samlede ind, og også at de kunne se på datomærkningen på mademballagerne, hvor længe de har ligget i vandet, lød det fra Susan Dam Andersen.

De fik begge ros af Susanne Crawley Larsen, der roste initiativet for at være et godt læringsprojekt.

- Eleverne bliver klar over, hvad der egentlig ligger nede i den å, og så håber jeg også på, at der er nogle, der får lidt dårlig samvittighed over det, de har kastet i åen, for det er alligevel næsten tre tons, de har pillet op, sagde hun med en opfordring til, at man skal passe bedre på naturen.

- Jeg synes, det er sejt, at skolebørnene får øjnene op for det, men det er jo lidt billigt at overlade ansvaret til nogle femteklasser, når man har svinet til, så der er også en pointe til de voksne om at passe bedre på naturen og ikke smide regningen til femte årgang i folkeskolen, lød det fra Susanne Crawley Larsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Vilde vejrabatter i Odense

Annonce