Annonce
Ugeavisen Odense

Nu åbner fiskesæsonen i fjorden og Odense Å

Mange drømmer om at lande en smuk havørred i dagens første spæde lys. Det lykkedes i dette tilfælde for fotografen. Foto: Magnus Harkjær
Lørdag den 6. marts åbner fiskeriet igen i Odense Fjord og Odense Å. Den sædvanlige sæsonpremiere er aflyst, men der er fortsat mulighed for at fange årets første havørred.

Et slag på blinket, et rusk i fiskestangen og bang, så sidder den der – årets første havørred. Sådan er situationen år efter år, når fiskesæsonen går i gang i Odense Fjord og Odense Å. Her fanger mange lystfiskere årets første havørred, og dermed lyder startskuddet for en lang sæson fuld af spændende oplevelser med fiskestangen i hånden.

2021 bliver dog en anderledes åbning af fiskesæsonen end normalt. Den lange tradition for at mødes og deltage i konkurrencen er nemlig blevet aflyst i år på grund af de særlige omstændigheder med Covid-19. Derfor bliver der altså ikke morgenhygge med rundstykker og en lille en, mens der studeres fangster side om side med andre lystfiskere.

Heldigvis er lystfiskeri jo trods alt en af de aktiviteter, som passer godt sammen med corona, så længe man ikke er for mange sammen. Langs Odense Å og strækningerne ved Odense Fjord er der rigeligt med afstand til andre, og derfor kan årets første havørred altså godt ryge på krogen alligevel.

Annonce

Spræl for enden af linen

Fiskesæsonen starter officielt lørdag den 6. marts klokken 00:00, så hvis man ikke er mørkeræd, kan man altså starte fiskeriet midt i marts-natten.

Hvordan kommer man så i nærheden af den legendariske fynske havørred? Det findes der nok lige så mange svar på, som der findes lystfiskere, men i åen går man som regel aldrig galt i byen med en farverig spinner, mens både flue- og spinnefiskerne i fjorden kan have heldet med sig med en hidsig-farvet flue for enden af forfanget eller en langsomtgående wobler, der drilsk danser over de vinterdvaske tangskove i fjorden.

Regler for fiskeri i Odense Å og fjord

Havørreder fanget i Odense Å og fjord skal være mindst 45 cm lange

Du skal være medlem af Odense Å Sammenslutningen, købe et dagkort eller et pensionistkort for at fiske i Odense Å.

Desuden skal du have det obligatoriske fisketegn, hvis du er mellem 18 og 65 år (gælder for både Odense Å og Odense Fjord)

Nedfaldsfisk (slanke havørreder der har overstået gydningen) skal udsættes nænsomt.

Læs mere på www.odense-aa.dk, hvor du også køber dit fiskekort

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce