Annonce
Ugeavisen Odense

Nu bliver der banket på dørene i Vollsmose: - Hvis du vil coronatestes, er muligheden der nu

Borgmester Peter Rahbek Juel (S): - Vi spørger dagligt sundhedsmyndighederne, om der er ting, vi ikke gør, som vi burde gøre. Eller om de har andre idéer. Men de er godt tilfredse med niveauet af vores indsatser. Foto. Birgitte Carol Heiberg
I endnu et forsøg på at få smitteudbruddet med den britiske coronavariant under kontrol i Vollsmose, lancerer kommunen nu mobile massetest. Incidenstallet stiger fortsat.

Vollsmose: Coronaudbruddet i Vollsmose er alvorligt, og derfor ruller Odense Kommune nu de lovede massetest ud i området.

Det kommer til at foregå på den måde, at der går medarbejdere rundt i opgangene og banker på for at fortælle, at det er muligt at blive testet ved bare lige at gå ned ad trapperne.


Jeg tror faktisk, at Vollsmose er det område i Danmark, hvor flest er blevet testet.

Borgmester Peter Rahbek Juel (S)


- Jeg tror faktisk, at Vollsmose er det område i Danmark, hvor flest er blevet testet. Udfordringen er bare, at endnu flere skal testes. Vi har som mål, at alle over 12 år skal testet to gange om ugen. Derfor prøver vi at supplere de faste teststeder med de her hypermobile test, hvor folk får mulighed for at blive testet meget tæt på, hvor de bor, forklarer borgmester Peter Rahbek Juel, som forventer, at incidenstallet vil stige yderligere de kommende dage på grund af de mange test.

Onsdag registrerede myndighederne 14 nye tilfælde af corona i bydelen, og det betød, at incidenstallet steg fra 820 tirsdag til 853 onsdag.

Men hvad gør kommunen, hvis tallet bare bliver ved med at stige?

Peter Rahbek Juel er kommet under et stadig større politisk pres for at gøre mere, erkender han:

- Jeg kan se, at det samlede Christiansborg lige pludselig er blevet Vollsmose-eksperter, og det er jo dejligt med den opmærksomhed. Men i beredskabet kigger vi på, hvad, der sundhedsfagligt er belæg for, gør en forskel, siger han.

- Men det er klart, at hvis situationen udvikler sig yderligere, så står vi i en ny situation. Så kan der sættes nye ting i værk, og derfor undersøger vi hele tiden, hvad der er af indsatser og overvejer mange ting.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce