Annonce
Ugeavisen Odense

Nu bliver luften i Odense renere

Miljøzoneskiltene indikerer, hvor de miljøbelastende køretøjer ikke må bevæge sig hen. Pressefoto
Nu kan odenseanerne glæde sig over renere luft inden for Ring 2, efter at kravene til kørsel inden for miljøzonen er blevet skærpet og der udstedes bøder ved overtrædelser
Annonce

Odense: Udledningen af sundhedsskadelige partikler fra udstødningen på især ældre køretøjer har stor betydning for kvaliteten af luften i vores by - og dermed også store sundhedsmæssige og samfundsøkonomiske konsekvenser.

Derfor er der indført skærpede krav til kørsel inden for miljøzonerne i landets største byer. Det betyder, at ældre dieseldrevne lastbiler, busser og varebiler siden 1. juli 2020 ikke har måttet køre inden for Ring 2, medmindre de har monteret et særligt partikelfilter.

Dette kontrolleres digitalt, ved at nummerplader automatisk aflæses inden for miljøzonerne, så det registreres, hvis køretøjet ikke lever op til miljøkravene. Indtil videre er der udelukkende givet advarsler for overtrædelse af de nye miljøkrav, men fra nu af bliver der udstedt bøder til miljøsynderne.

- Vi er nødt til at tage klimaudfordringen alvorligt. I Odense har vi en vigtig ambition om at udvikle byen med grøn omtanke, ved bl.a. at gøre byen renere for både partikler, Co2 og støj. Derfor er det også helt naturligt, at vi stiller krav til kørslen i bymidten, hvor trafikken er tættest, siger by- og kulturrådmand Christopher Lilleholt (V).

Ved ulovlig kørsel i de danske miljøzoner er bødestraffen 12.500 kr. for lastbiler og busser og 1.500 kr. for varebiler.

Annonce

Odense skal være CO2-neutral i 2030

De skærpede krav til partikeludledning i miljøzonerne er ét skridt i retning af renere luft i Odense. Et enigt Odense Byråd indgik i juni 2020 en klimaaftale med en ambition om at gøre Odense CO2-neutral i 2030. Det betyder blandt andet, at op mod 500.000 tons CO2 skal neutraliseres.

Ud over indsatser i retning af mere bæredygtig mobilitet er klimavenlig energi, et grønnere Odense og Odense Kommune som virksomhed de områder, der skal sættes ind på for at nedbringe og neutralisere CO2-udledningen frem mod 2030.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Bessehjælp: Book en Besse

Ugeavisen Odense

Best of Odense: Gense showet og se alle vinderne i kategorierne her

Ugeavisen Odense

Byens bedste kulturoplevelse

Ugeavisen Odense

Bedste Gå-i-byen-sted: Vi er superglade

Annonce