Annonce
Ugeavisen Odense

Ny affaldsplan i høring: Et skridt i retning af et klimaneutralt Odense

En måde at forebygge affald på er ved at genopdage din garderobe og sammensætte tøjet på nye måder i stedet for at kassere det og købe nyt. Forebyggelse af affald er en af de ting, der er fokus på i Odense Kommunes nye affaldsplan, der lige nu er i høring. Foto: Odense Kommune
Hvordan skal Odense Kommune arbejde med affald de næste 12 år? Giv dit besyv med – Odense Kommunes affaldsplan for de næste 12 år er i høring nu.

Odense har en ambition om at være klimaneutral i 2030. Og når vi taler om klimamål og bæredygtighed, må vi nødvendigvis også tale affald. Hvordan begrænser vi mængden? Hvordan håndterer vi den? Hvordan får vi genanvendt mest muligt?

Affaldsplanen beskriver, hvordan Odense Kommune vil arbejde med affald de kommende år. Det handler både om at forebygge affald, at genanvende mere og bedre og om generelt at være en ren og bæredygtig kommune. Affaldsplanen er i høring nu, og du har mulighed for at komme med input til forslaget.

Affaldsplanen er udarbejdet i samarbejde med Odense Renovation. Den sætter fokus på tre overordnede indsatsområder:

Annonce

- Affaldsforebyggelse

- Mere og bedre genanvendelse

- Ren og bæredygtig kommune.

Affaldsforebyggelse handler om at understøtte, at flere ting genbruges i stedet for at ende som affald. Det kunne fx være tøj eller mad. Det handler også om cirkulær økonomi, om at fremme samarbejdet med små og mellemstore virksomheder og om undervisningsforløb til folkeskoler og ungdomsuddannelser om affaldsforebyggelse.

Mere og bedre genanvendelse handler om bedre genanvendelse af affald fra private husstande, affald fra virksomheder eller kommunens eget affald. Det kan også handle om bedre håndtering af affald fra bygge- og anlægsopgaver.

Ren og bæredygtig kommune handler om at håndtere affald bedre ved offentlige arrangementer, og det handler om at støtte borgerdrevne initiativer for affaldshåndtering.

Affaldsplan i høring

Odense Kommunes Affaldsplan 2021-2032 er i offentlige høring frem til den 23. juni 2021. I den periode kan alle komme med input til forslaget.

Gå ind på www.odense.dk/affaldsplan og kommenter planen.

Her finder du også et par inspirationsvideoer til, hvordan du får det maximale ud af det tøj, du har, og hvordan det kan genbruges, når du ikke længere har gavn af det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce