Annonce
Ugeavisen Odense

Ny bod hos Storms Pakhus: - Det er en hyldest til pølsevognen, grillen og mormors køkken

Troels Toft sparer ikke på fedtet, når han går i køkkenet. Inden længe åbner han Fedtegreven hos Storms Pakhus. Her er fokus på gammel dansk mad af god kvalitet. Jannik Meier / Storms Pakhus
Når Storms Pakhus igen åbner dørene, kan gæsterne sætte tænderne i fedtet dansk mad. Fedtegreven er en ny bod. Her er fokus på et stykke gammelt dansk madkultur. Men mest af alt på kvaliteten.

- Egentligt havde jeg en idé om, at jeg skulle have en pølsevogn. Den skulle stå i Svendborg. Jeg havde allerede planlagt et godt koncept og fundet et navn. Men så endte jeg i stedet på kokkeuddannelsen, fortæller Troels Toft.

Kokkeuddannelsen er dog ikke blevet afsluttet, for nu har Troels Toft fået en ny mulighed for at udleve sin drøm om pølsevognsmad – om end i en ny indpakning.

Når Storms Pakhus igen åbner, vil det nemlig være med en ny bod på plakaten. Men en velkendt mand bag disken.

Troels Toft overtager Devil Dogs-boden, der serverede hotdogs. Her har han været ansat, men nu rykker han altså ind i boden med sit eget pølsevogns-koncept med navnet Fedtegreven. Et koncept, der skal holde liv i et stykke dansk madkultur og samtidig tilpasses tiden.

- Pølsevognen er jo ved at uddø. Men jeg synes, at det er et fedt stykke dansk kultur, som gerne må fortsætte. Men det kan nok ikke lade sig gøre inden for de traditionelle rammer. Pølsevognen er pølser af dyr, der har haft det ad helvede til. Og det går ikke. Det skal være ordentligt kød, for folk vil have kvalitet, og de bliver derfor nok skræmt væk af den traditionelle pølsevogn, lyder det fra Troels Toft.

Annonce

Et konservativt madkoncept

Hans nyfortolkning betyder blandt andet, at maden laves fra bunden.

- Jeg prøver i høj grad at eksperimentere – for eksempel med hjemmelavet mayo og ketchup, forklarer Troels Toft.

På menukortet finder man bølgefritterne og pølsemixen, som han har døbt ”dansk paella”.

Og selvom Troels Toft har fokus på at eksperimentere med pølsevognskulturen, er han meget bevidst om, at han rører ved et konservativt madkoncept.

- Man bliver nødt til at holde fast i de smage, som folk kender. Ketchup skal for eksempel smage af ketchup. Jeg prøver at bibeholde smagene, men selvfølgelig med et twist hist og her, siger Troels Toft med smil i stemmen og tilføjer:

- Min bod er en hyldest til pølsevognen, grillen og mormors køkken. Det er maden, men det handler også om at mødes og snakke. Jeg har derfor fået lavet en disk ved boden, så man kan sidde og se, at jeg laver mad, og man kan få sig en god snak.

Fedtegreven er klar til at åbne, når Storms Pakhus igen åbner for gæster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Ezzat nægtede at dræbe og flygtede til Danmark: Nu har han skabt et liv i Odense langt fra rædslerne

Annonce