Annonce
Ugeavisen Odense

Ny bod hos Storms Pakhus: - Det er en hyldest til pølsevognen, grillen og mormors køkken

Troels Toft sparer ikke på fedtet, når han går i køkkenet. Inden længe åbner han Fedtegreven hos Storms Pakhus. Her er fokus på gammel dansk mad af god kvalitet. Jannik Meier / Storms Pakhus
Når Storms Pakhus igen åbner dørene, kan gæsterne sætte tænderne i fedtet dansk mad. Fedtegreven er en ny bod. Her er fokus på et stykke gammelt dansk madkultur. Men mest af alt på kvaliteten.

- Egentligt havde jeg en idé om, at jeg skulle have en pølsevogn. Den skulle stå i Svendborg. Jeg havde allerede planlagt et godt koncept og fundet et navn. Men så endte jeg i stedet på kokkeuddannelsen, fortæller Troels Toft.

Kokkeuddannelsen er dog ikke blevet afsluttet, for nu har Troels Toft fået en ny mulighed for at udleve sin drøm om pølsevognsmad – om end i en ny indpakning.

Når Storms Pakhus igen åbner, vil det nemlig være med en ny bod på plakaten. Men en velkendt mand bag disken.

Annonce

Troels Toft overtager Devil Dogs-boden, der serverede hotdogs. Her har han været ansat, men nu rykker han altså ind i boden med sit eget pølsevogns-koncept med navnet Fedtegreven. Et koncept, der skal holde liv i et stykke dansk madkultur og samtidig tilpasses tiden.

- Pølsevognen er jo ved at uddø. Men jeg synes, at det er et fedt stykke dansk kultur, som gerne må fortsætte. Men det kan nok ikke lade sig gøre inden for de traditionelle rammer. Pølsevognen er pølser af dyr, der har haft det ad helvede til. Og det går ikke. Det skal være ordentligt kød, for folk vil have kvalitet, og de bliver derfor nok skræmt væk af den traditionelle pølsevogn, lyder det fra Troels Toft.

Et konservativt madkoncept

Hans nyfortolkning betyder blandt andet, at maden laves fra bunden.

- Jeg prøver i høj grad at eksperimentere – for eksempel med hjemmelavet mayo og ketchup, forklarer Troels Toft.

På menukortet finder man bølgefritterne og pølsemixen, som han har døbt ”dansk paella”.

Og selvom Troels Toft har fokus på at eksperimentere med pølsevognskulturen, er han meget bevidst om, at han rører ved et konservativt madkoncept.

- Man bliver nødt til at holde fast i de smage, som folk kender. Ketchup skal for eksempel smage af ketchup. Jeg prøver at bibeholde smagene, men selvfølgelig med et twist hist og her, siger Troels Toft med smil i stemmen og tilføjer:

- Min bod er en hyldest til pølsevognen, grillen og mormors køkken. Det er maden, men det handler også om at mødes og snakke. Jeg har derfor fået lavet en disk ved boden, så man kan sidde og se, at jeg laver mad, og man kan få sig en god snak.

Fedtegreven er klar til at åbne, når Storms Pakhus igen åbner for gæster.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Hanne rykker sin butik ind i nyt, centralt Odense-kvarter: - Det er en stor beslutning og meget grænseoverskridende

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Folk strømmer i teatret: Juleforestilling er den bedst sælgende i flere år

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Hanne rykker sin butik ind i nyt, centralt Odense-kvarter: - Det er en stor beslutning og meget grænseoverskridende

Ugeavisen Odense

Juleglæde: Malerfirma forærer overskydende mad fra julefrokost til herberg i Odense

Lokalavisen Nordvest

Mogens er Rex: Skulle have sunget for paven, men så blev paven skudt

Ugeavisen Odense

Vind Elvis billetter: Henrik Busborg & The Devils spiller på Dexter, vind billetter til koncerten

Ugeavisen Odense

Blomsterbutik: Kærlighed til blomster i Nørregade

Skibhus Avisen

Baggårdsbutikken hjælper mennesker og sælger brændt ler: - Vi er meget mere end vores diagnose

Ugeavisen Odense

VM oplevelse: Mads Elholm har med stor succes skiftet tennisketsjer ud med padelbat

Skibhus Avisen

55-årige Susanne har været hundefrisør siden hun var 14 år: En kunde kommer helt fra Gilleleje med sin hund

Ugeavisen Odense

Forkæl din hund: Læderprodukter til hunde, jagt og heste, og et godt samarbejde med indiske kvinder

Ugeavisen Odense

Populært special- og mikrobageri lukker: - Det er tid til at prøve kræfter med noget nyt

Ugeavisen Odense

Populært special- og mikrobageri lukker: - Det er tid til at prøve kræfter med noget nyt

Ugeavisen Odense

Odense Letbane bekræfter forsinkelse: Åbning udskudt til foråret

Ugeavisen Odense

Ødelagt af stress: Pia var så presset af stress, at hun mistede hukommelsen og bare græd og græd

Ugeavisen Odense

Red Barnet søger: Sara elsker at være frivillig formand for Red Barnet Odense, som søger en frivillig projektleder

Ugeavisen Odense

Naboer vidste bedre end kommunen - uønsket endestation droppet: - Det kunne vi godt have fortalt dem

Ugeavisen Odense

Svær integration: Salg af juletræer og brændte mandler rykker Miroslav og Slobodan tættere på danskerne

Lokalavisen Nordvest

Klar til hygge: Psykisk sårbare modtog 10.000 kr. til anlæggelse af et afskærmet miljø i Bolbroparken

Ugeavisen Odense

Betina-morderen tilstod med det samme

Ugeavisen Odense

Stort tab under corona: Populært mikrobrygger og whisky-destilleri tvinges til lukning

Lokalavisen Nordvest

Jernalderkvinder beholdt tøjet på: -Jeg var i tvivl, om det ville blive for kedeligt blot, fordi der ikke var nogle bare bryster

Ugeavisen Odense

Grete og Jørgen har leveret tre generationer til H. C. Andersen Paraden

Annonce