Annonce
Ugeavisen Odense

Ny Café: Hvem har de bedste boller

Café Sølle er beliggende i det tidligere butikslokale, hvor Army Jeans lager i mange år holdt til. Her ses Jonas, Xenia og Mads foran caféen. Foto: Hasse Frimodt
Brødrene Jonas og Mads Klindt, fik succes som Koffiboys. Nu har de åbnet Café Sølle i Odense C.
Annonce

Måske bliver du ked af at læse, at Koffiboys brødrene Jonas og Mads Klindt ikke længere står med deres kaffevogn i bymidten. Fremover kan de mødes hos Café Sølle i Nedergade 18.

- Vi har overtaget halvdelen af det lokale, hvor Army Jeans lager i mange år holdt til. Det var med stor ydmyghed, at vi forleden satte vores Café Sølle skilt op udenpå Army Jeans skiltet, siger Mads Klindt. Café Sølle åbnede tirsdag den 1. december.

Jonas, Xenia og Mads står bag åbningen af Café Sølle i Nedergade. Foto: Hasse Frimodt

- Vi har ikke åbnet en fancy café. Tværtimod. For os er det mere vigtigt at skabe rammerne til, at folk får lyst til at komme ind og hygge sammen med os og de andre gæster. Vi skal ikke være millionærer på at drive café men have det sjovt. Vi elsker at være dem, der inviterer folk hjem. På samme måde vil vi elske, at Café Sølle kunne blive et tilholdssted for folk, der ikke har noget imod at komme hinanden lidt ved, siger Jonas Klindt.


Jonas og jeg er lidt konkurrence mennesker, så vi kæmper internt om, hvis boller gæsterne foretrækker

Mads Klindt


Jonas og Mads startede i 2017 Koffiboys. Planen var, at det ikke skulle give underskud at drive Koffiboys, og at et eventuelt overskud skulle bruges på at rejse udenlands og nyde livet under varmere himmelstrøg i de kolde vintermåneder herhjemme. Men Koffiboys blev en succes. Odenseanerne tog tuk tuk vognen og brødrene Klindt til sig. Det, der skulle være for sjov, blev pludselig hårdt arbejde. Ikke ligefrem det brødrene Klindt elsker.

KoffiBoys og Xenia vil skabe en café med hyggen i centrum. Foto: Hasse Frimodt

- Vi ville jo egentlig bare gerne tjene lidt til dagen og vejen og så ellers bare nyde livet hjemme på sofaen. Men hold da op. Vi fik enormt travlt. I 2019 blev vi booket til en masse events i byen. Vi kunne pludselig leve af kun at møde frem til disse events og droppede derfor stille og roligt at stå i den odenseanske bymidte med vores vogn. Vi er begge lidt magelige, og ambitionen for os var aldrig, at vi skulle knokle røven ud af bukserne og tjene en masse guld. Vi vil hellere kunne nyde livet og så leve på en sten fremfor mange timers arbejde hver eneste dag, siger Mads Klindt.

Men 2020 har været et underligt år. Corona betød, at Koffiboys fik aflyst en masse af de events, de var booket til, så nu har de i stedet valgt at åbne Café Sølle i Nedergade 18. Brødrene Klindt får her hjælp af Jonas kæreste Xenia Søllevraa, som med en fortid i café branchen har været en stor hjælp for brødrene i etableringen af Café Sølle.

- Xenia bliver en fast del af trekløveret hernede. Vi vil forsøge at være tilstede alle tre i størst muligt omfang. For Café Sølle er for os ligeså meget vores hjem, hvor vi så håber at gæsterne vil være en del af det. Café Sølle er stedet med søde toner, stearinlys og bindingsværk, siger Mads Klindt.

Forventer man luksus og en fancy café så skal man ikke vælge Café Sølle. Her skal man komme, fordi man er til hygge, hjemmebagt brød, lækker kaffe, specialøl eller cider/vin.

Café Sølle. Foto: Hasse Frimodt

- Jonas og jeg er lidt konkurrence mennesker, så vi kæmper internt om, hvis boller gæsterne foretrækker. Jeg står bag vores koldhævede boller, mens Jonas mener, hans surdejs boller er de bedste. Vi lader gæsterne bestemme, hvad de helst vil have. Udover vores lækre boller, har vi også to forskellige toast på menukortet, samt Xenias meget lækre og velsmagende rugbrødsgranola, siger Mads.

Hos Café Sølle får man serveret den samme kaffe som blev så populær at købe fra Koffiboys Tuk Tuk. Den er malet hos Holy Bean i Aarup.

- Vi fik i sin tid lavet præcis den kaffe, vi selv holdt mest af. Det er en kaffebønne fra Honduras, som er lysristet, vi benytter os af. Vi har også salg af 11 forskellige slags specialøl, ligesom vi har cider og naturvine, som man ikke finder på ethvert gadehjørne, siger Mads Klindt.

Café Sølle er indrettet med genbrugs interiør. Bardisken er hjemmelavet. Det er Xenias far, der står bag opførelsen af den.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Dialog med Nikotindjævelen

Annonce