Annonce
Ugeavisen Odense

'Ny' cocktailbar i Odense: - Vi vil gerne have, at det er et lidt hemmeligt sted, som ikke alle kender til

Gardinerne er endnu ikke trukket for. Men når mørket falder på, gemmer Bijou sig. Foto: Christina Jacobsen
Bijou nåede ikke at holde åbent særlig længe, for coronaen satte en stopper for nattelivet. Nu er den – forholdsvis – nye cocktailbar tilbage med cocktails, som barchefen beskriver som ”one of a kind”.

Fra gaden ser det ikke ud af noget.

Og da slet ikke om aftenen, hvor gardinerne er trukket for og gemmer det festlige liv indenfor.

Så lad dig ikke snyde. For hvis du træder ind ad døren hos Jernbanegade 3 og bevæger dig op ad trapperne for derefter at dreje til venstre, venter en af byens nyeste cocktailbarer.

Annonce

Eller ny er måske så meget sagt. Bijou, som cocktailbaren hedder, åbnede i oktober 2019, men en raserende pandemi fik et halvt år senere sendt cocktail-shakerne på hylden.

Men nu er baren åben igen – med sine velour-betrukne møbler og små sofaborde. Egentligt har den blot overtaget for cocktailbaren, Privaten, som nogle måske kan huske, og som stadig eksisterer. På samme adresse – nu blot som selskabslokaler.

Men fredag og lørdag er det Bijou. En gemt cocktailbar, som er åben for alle.

- Den ligger jo på førstesalen bag nedrullede gardiner, så vi forsøger at gøre det sådan lidt speakeasy-agtigt (et koncept, der opstod under spiritusforbuddet i USA, hvor der opstod hemmelige barer, red.), forklarer Bijous barchef, Mikkel Paarsgaard Nielsen.

- Vi vil nemlig gerne have, at det er et lidt hemmeligt sted, som ikke alle kender til. Selvom det selvfølgelig virker lidt mærkeligt, når nu vi har sagt ja til at fortælle om det i et interview, griner han.

Mikkel Paarsgaard Nielsen ser Bijou som en legeplads, hvor han kan få lov at lege med forskellige smagskombinationer. Foto: Christina Jacobsen

Cocktails, der følger årstiden

Bijou slår sig især på sine signaturdrinks. Cocktail-kortet tæller kun 10 forskellige slags. Men det er 10 nøje udtænkt og udvalgt.

- Det er drinks, som er ”one of a kind”, lyder det selvsikkert fra barchefen.

- Og det er også det, der får folk tilbage. Jeg plejer at sige, at der er noget for enhver smag, og at hver cocktail er forskellig.

For Mikkel Paarsgaard Nielsen kan bartenderjobbet hos Bijou bedst beskrives som en legeplads. Det er sjovest, når der er frit spil. Det kommer også til udtryk, når cocktail-kortet skal udskiftes. Her er alt tilladt. Kun begrænset af fantasien - og en lille smule af årstiden.

- Egentligt vil jeg gerne bare være kreativ, men det er meningen, at nye cocktails skal følge den sæson, vi befinder os i, forklarer barchefen.

Lokalerne i Jernbanegade 3 bliver både brugt til selskaber og fredag og lørdag som cocktailbar. Foto: Christina Jacobsen

Vi vil nemlig gerne have, at det er et lidt hemmeligt sted, som ikke alle kender til. Selvom det selvfølgelig virker lidt mærkeligt, når nu vi har sagt ja til at fortælle om det i et interview.

Mikkel Paarsgaard Nielsen
Annonce

Vil bare gerne holde åbent

Mikkel Paarsgaard Nielsen beskriver Bijou som et sted med loungestemning, hvor folk kommer for også at kunne snakke.

- Det er et godt sted at starte eller slutte en bytur. Og så er der selvfølgelig også nogle, som er her i tiden mellem, fordi det er muligt at sidde og høre musik og snakke med hinanden, fortæller han.

Gæsterne kommer i alle aldre. Lige fra de helt unge universitetsstuderende til pensionisterne. Og planen er, at de på sigt også kan mødes til standup og livemusik.

Men lige nu er der kun én ting, der fylder.

- At vi må holde åbent. Det er svært at se ud over corona-restriktioner, så lige nu er det bare så vigtigt, at vi kan få love at blive ved med at holde åbent – især i forbindelse med den kommende julefrokosttid, understreger Mikkel Paarsgaard Nielsen.

Bijou holder åbent hver fredag til lørdag klokken 21 til 03.

Mikkel Paarsgaard har ambitioner for Bijou. Men i første omgang vil han bare gerne kunne holde åbent. Foto: Christina Jacobsen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Efter to års ventetid: Populær smutvej er lukket permanent

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Led af spiseforstyrrelse: Sarahs tunge fortid er blevet hendes drivkraft

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Redaktionen tester: Her får du byens bedste varm kakao

Lokalavisen Nordvest

- Der er åbenbart en pladeforretning i Berlin, hvor der er en mand, der er pissesur. Sådan er jeg også ved at blive

Ugeavisen Odense

Atypisk venskab endte i tårer: Sandie var stærkt tilknyttet Heikel - men så ramte ulykken

Ugeavisen Odense

Langstrakt fjernvarmearbejde: Mere kø i vente på i forvejen trafikeret vej midt i Odense

Ugeavisen Odense

Rekordhøjt antal børnefamilier søger julehjælp i Odense: Dansk Folkehjælp mangler en million kroner

Ugeavisen Odense

Legendarisk Odense-kor genopstår:  Filharmonisk Kor Fyn får premiere i Domkirken

Skibhus Avisen

Teater i forstaden: Seden har fået en kulturoase

Ugeavisen Odense

Landsby vil genoplive forladt købmand: Lokale folk har givet over en kvart million kroner

Dalum Hjallese Avis

Dennis ramte plet igen: Anden danmarksrekord inden for få uger og nu skal han til EM

Ugeavisen Odense

Folk strømmer i teatret: Juleforestilling er den bedst sælgende i flere år

Ugeavisen Odense

Hanne rykker sin butik ind i nyt, centralt Odense-kvarter: - Det er en stor beslutning og meget grænseoverskridende

Ugeavisen Odense

Hanne rykker sin butik ind i nyt, centralt Odense-kvarter: - Det er en stor beslutning og meget grænseoverskridende

Ugeavisen Odense

Juleglæde: Malerfirma forærer overskydende mad fra julefrokost til herberg i Odense

Lokalavisen Nordvest

Mogens er Rex: Skulle have sunget for paven, men så blev paven skudt

Ugeavisen Odense

Vind Elvis billetter: Henrik Busborg & The Devils spiller på Dexter, vind billetter til koncerten

Ugeavisen Odense

Blomsterbutik: Kærlighed til blomster i Nørregade

Skibhus Avisen

Baggårdsbutikken hjælper mennesker og sælger brændt ler: - Vi er meget mere end vores diagnose

Ugeavisen Odense

VM oplevelse: Mads Elholm har med stor succes skiftet tennisketsjer ud med padelbat

Skibhus Avisen

55-årige Susanne har været hundefrisør siden hun var 14 år: En kunde kommer helt fra Gilleleje med sin hund

Ugeavisen Odense

Forkæl din hund: Læderprodukter til hunde, jagt og heste, og et godt samarbejde med indiske kvinder

Ugeavisen Odense

Populært special- og mikrobageri lukker: - Det er tid til at prøve kræfter med noget nyt

Annonce