Annonce
Ugeavisen Odense

Ny e-cigaretbutik: Lasse hjælper rygere med at stoppe

Lasse Themmesen har alle mulige smagsvarianter og e-cigaretstørrelser på hylderne. Foto: Kurt Rasmussen
En ny e-cigaretbutik er skudt op i Kongensgade, og her står Lasse Themmesen klar med gode råd til rygestop.
Annonce

Kongensgade: Der skal ikke noget stort lokale til, for at Lasse Themmesen kan tilbyde vidt forskellige varianter af udstyr og smagsvarianter i e-cigaratbutikken Smoke-it.

Gennem fire år var han salgsleder i Smoke-it’s afdeling i Rosengårdcenteret, og nu er han blevet bestyrer af den nye afdeling i Kongensgade 52, hvor han har i alt 70 kvadratmeter at boltre sig på.

- Det her skal nok blive godt. Herinde kan jeg se vejret hele dagen og skal ikke være i et kunstigt lys, siger han med et smil og forklarer, hvad en e-cigaretbutik egentlig er for en størrelse.

- I bund og grund vil vi gerne have folk til at stoppe med at ryge, siger han og viser den store væg med produkter frem.

- Vi sælger E-cigaretter og den væske, der hører til. Der er nogle, der benytter det som en hyggecigaret, men 99 procent af kunderne bruger det til et rygstop. Det er lige fra de 20-årige, de gerne vil stoppe med at ryge, og til pensionister, der har røget gennem flere år.


Der er flere og flere, der har fået øjnene op for de mindre skadelige alternativer i forhold til cigaretterne, og med de varianter, vi har, smager e-cigaretterne bedre end de almindelige cigaretter

Lasse Themmesen


Annonce

Mange varianter

Den store reol bag skranken er fyldt med vidt forskellige produkter i forskellige farver og udformninger, men det har Lasse Themmesen styr på.

- Folk har mange spørgsmål, så det kræver noget viden at kunne stå her, siger han og giver en smagsprøve på sin viden.

- Der findes mange forskellige væsker med hver deres smagsvariant, og man kan vælge mellem kraftige e-cigaretmodeller beregnet til tykke væsker og mindre modeller, der skal bruge tynde væsker. Det er mest en smagssag med hensyn til styrke og hvor avancerede, de skal være, lyder det fra bestyreren.

Annonce

Rigeligt af kunder

Hans overordnede mål med at få rygere til at stoppe, kunne i teorien betyde, at der ikke længere ville være brug for en e-cigaretbutik, men det er ikke noget, Lasse Themmesen ser som en trussel.

- 25 procent af befolkningen bruger nikotinsubstanser, så der er mange kunder derude. Og skulle det lykkes mig at få folk til at stoppe rygningen, og droppe e-cigaretten, så er det jo en succes, og det kan de så fortælle deres omgangskreds, og det vil skabe nye kunder i butikken, lyder det fra butiksbestyreren.

Og kunder er der ifølge bestyreren rigeligt af.

- Det bliver mere og mere populært. Der er flere og flere, der har fået øjnene op for de mindre skadelige alternativer i forhold til cigaretterne, og med de varianter, vi har, smager e-cigaretterne bedre end de almindelige cigaretter, og det er noget, der fungerer, siger Lasse Themmesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce