Annonce
Ugeavisen Odense

Ny festival skal lyse op i vintermørket: Efter forrygende debut-år kommer Lumagica til Odense

Store lysinstallationer af især dyr er et almindeligt syn ved lysfestivalen. Foto: Lumagica
Lumagica forsøgte sig i 2020 med en lysfestival i Ringsted. Den forløb så vellykket, at folkene bag det illuminerede univers er klar til at udvide til andre byer. Deriblandt Odense, som vil huse temaet Enchanted Winter Forest i november og december.

Seden: Da Lumagica sidste år åbnede dørene til sit illuminerede univers i Ringsted, havde folkene bag lysfestivalen allerede kigget på Odense som mulig destination for deres tema "Enchanted Winter Forest" - oversat til fortryllet vinterskov.

- Odense har tidligt i forløbet været i kikkerten, men eftersom 2020 var første år, hvor vi ville forsøge os med lysfestival, skulle vi lige have bevis for, at vores koncept var holdbart. Derfor lod vi det være ved startbyen Ringsted, fortæller Nadja Kalnæs, der er marketingchef for Lumagica, der hører under MK Event.

Beviset behøvede hverken hun eller resten af teamet at lede længe efter. Da de omtrent fem ugers festival var overstået, var der revet billetter væk i et omfang, lysekvilibristerne kun kunne have drømt om.

Annonce


Det gik jo over al forventning. Vi havde regnet med at få omkring 30.000 besøgende, men da sidste dag var rundet af, havde vi haft 55.000 gæster. Vi ville teste, om danskerne ville tage godt imod os. Det må vi sige, de gjorde

Nadja Kalnæs


- Det gik jo over al forventning. Vi havde regnet med at få omkring 30.000 besøgende, men da sidste dag var rundet af, havde vi haft 55.000 gæster. Vi ville teste, om danskerne ville tage godt imod os. Det må vi sige, de gjorde, fortæller hun.

Oplagt placering

Det godkendte debut-år har derfor givet rigeligt med tro på, at Lumagica kan skabe en publikumsmagnet andre steder end på Sjælland.

Da Odense i forvejen havde indtaget en lun placering i arrangørernes bevidsthed, var det oplagt at spejde imod det fynske til den kommende sæson.

Lumagica

I "Enchanted Winter Forest" i Odense bliver gæsterne ledt ud på en 1,5 km lang rute, hvor man træder ind i 19 forskellige rum med hver sin historie.

Lumagica forventer, at der i løbet af de 24 åbningsdage vil være et sted imellem 40.000 og 50.000 gæster.

Premieredagen hedder 12. november med afslutning 19. december. Allerede nu kan der købes billetter på lumagica.dk

Flere lysfestivaler er varslet i andre dele af landet.

- Vi har været i Odense flere gange og har langt hen ad vejen planlagt den grove skitse for, hvad det er, vi gerne vil.

Hvorfor har Odense haft denne særlige status?

- Når vi tænker på Odense, tænker vi kultur og eventyr. Derfra gjaldt det egentlig bare om at finde den rigtige location, siger Nadja Kalnæs, der fortæller, at det var som skrevet i stjernerne, da et match blev fundet i Seden.

En elg. Foto: Lumagica

- Man skal finde det rigtige grønne område, som giver os de rammer, vi skal bruge. Da vi fandt H.C. Andersen Skoven var den ret oplagt for os. Vi skaber oplevelser og eventyr. Og hvem er den mest kendte dansker, der har gjort det? Det gav bare mening.

Annonce

Foregår udenfor

Lysfestival-konceptet er ikke fremmed for odenseanerne. I 2019 var det Glow som lyste vintermørket op i Dyrup.

Hvor Glow foregik indendøre i ly af decembers til tider barske vejr, er Enchanted Winter Forest anderledes udsat. Hele oplevelsen skal indtages under åben himmel.

Firkanter på ruten, der spænder over 1,5 kilometer. Foto: Lumagica

- Vi er ikke bekymrede for, at det foregår udenfor. Man skal bare huske det varme tøj. Vi har helt andre muligheder i et mere åbent landskab, hvor lysene bliver omkranset af mørke. Sidste år havde vi et par dage med dårligt vejr, men gæsterne køber billetter i forvejen og forbereder sig på den oplevelse, de skal ud at have, siger Nadja Kalnæs, der nærmest krydser fingre for snevejr.

- Det vil bare give oplevelsen en ekstra dimension. Så bliver landskabet bare endnu smukkere.

Læs mere om Lumagica og lysfestivalen på lumagica.dk

Stjerner og magi. Foto: Lumagica
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce