Annonce
Ugeavisen Odense

Ny genbrugsbutik under opsejling i Odense: Støvet lagerhal forvandler sig til Katteloppen

Maybritt Jensen (tv.) sammen med Jette Madsen. De to står midt i det, der skal være Katteloppen. Sammen med fire andre frivillige har de udstukket kursen, men de mangler en del flere åretag, før båden er sikkert i havn.  Foto: Kristian Isaksen
I en gammel lagerbygning på Landbrugsvej sker der i disse uger store forandringer. Genbrugsbutikken Katteloppen har slået sig ned her, men efterlyser både donationer og frivillige hænder til at realisere drømmen om en åbning inden jul.
Annonce

Hjallese: For lidt mere end to år siden skiftede Inges Kattehjem en ellers vant tilværelse på den åbne Sdr. Boulevard ud med en mere hengemt af slagsen på Landbrugsvej i Hjallese.

Faciliteterne blev på alle ledder og kanter opgraderet - ja, den tidligere ejer havde i bonus såmænd også en lagerbygning stående bag det, der skulle være selve klinikken.

Den har stået aflåst i så godt som al den mellemliggende tid fra indflytning og frem til nu. Men det skal være slut. Så en håndfuld frivillige - og primært katteelskende kvinder - har arbejdet stenhårdt imod at åbne en genbrugsbutik.


Selvom vi er lidt bagud nu og ikke har en fast plan for, hvordan vi skal starte op, er vi ikke nervøse. Genbrugsbutikken åbner. Det er et løfte. Modsat andre har vi ikke en husleje, der skal betales, så vi er ikke tynget af en deadline. Vi har allerede lagt utroligt mange kræfter hernede, så vi er så investeret i Katteloppen, at vi selvfølgelig følger idéen til ende

Maybritt Jensen


- Vi er på vej, men vi mangler et stykke endnu. Vi er i gang med at skaffe reoler og anden opbevaring, som kan rumme det, der skal sælges og Maybritt har kæmpet for at fjerne al den bevoksning, der var ved indgangen. Du skulle have set det før, det var som en urskov, siger Jette Madsen, den ene af tovholderne på projektet.

Annonce

Katteloppen

Ved siden af hende står ukrudtsbekæmperen Maybritt Jensen.

Hun har ikke selv kat, men er medlem i Dyrenes Beskyttelse, og synes det er en sjov og anderledes måde at skabe opmærksomhed og skrabe penge ind til fordel for kattene.

Men hvorfor en genbrugsbutik?

De første reoler til opbevaring er blevet doneret, men flere skal til, hvis genbrugsbutikken skal kunne lokke kunder til. Foto: Kristian Isaksen

- I kattehjemmet i Næstved har de kørt en genbrugsbutik i selve klinikken, fordi der har været plads til det og det har de haft fin succes med, så i hovedadministrationen havde de lagt en føler ud på Katteloppens facebookside - det kalder de butikken - for at se, om der var andre afdelinger i landet, der kunne gøre som dem. Direktøren udpegede lagerbygningen her, der jo bare står øde hen, forklarer Jette Madsen, der meldte sig under fanerne, fordi hun selv har ageret plejefamilie for katte de seneste 12 år.

- Katte har ingen berettigelse modsat mange andre dyr. Der er for eksempel en hundelov, men ingen kattelov. Du kan gøre, hvad du vil med dem. I sommer hørte jeg om nogen, der havde kastet katte ud af en kørende bil. Det har ingen konsekvenser, siger Jette Madsen hovedrystende.

Annonce

Efterlyser hænder

Der er umiddelbart grundlag for, at kattene kan spinde ekstra ved udsigterne til genbrugsbutikkens åbning - 100 procent af alle indkomne kroner går videre til Inges Kattehjem.

Efter første øjekast på lokalernes nuværende tilstand kunne man dog tvivle på, om projektet bliver virkeliggjort.

- Selvom vi er lidt bagud nu og ikke har en fast plan for, hvordan vi skal starte op, er vi ikke nervøse. Genbrugsbutikken åbner. Det er et løfte. Modsat andre har vi ikke en husleje, der skal betales, så vi er ikke tynget af en deadline. Vi har allerede lagt utroligt mange kræfter hernede, så vi er så investeret i Katteloppen, at vi selvfølgelig følger idéen til ende. Men jeg må erkende, at vi godt kunne bruge hjælp, indrømmer Maybritt Jensen.

Disken er allerede klar. Foto: Kristian Isaksen

Genbrugsbutikken søger flere donationer - altså varer og produkter, der kan fylde hylderne og gavne kattene.

- Bare fordi vi ikke er en genbrugsbutik i traditionel forstand, vil vi ikke have skrammel ind. Det skal være ting, man også kan forestille sig, at andre vil købe. Men vi siger nej til store møbler, hårde hvidevarer og elektronik - sidstnævnte har vi ikke mulighed for at teste om virker, og så vil vi ikke sælge det.

Ønsker du at donere eller give en hånd med i bestræbelserne på at realisere butikken, så hop ind på Katteloppen Odenses facebookside.

De driftige kvinder regner med at åbne senest i start-december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Bessehjælp: Book en Besse

Annonce