Annonce
Ugeavisen Odense

Ny parkeringszone for beboere tæt på centrum

Kortet viser det nye parkeringslicensområde i kvarteret omkring Benediktsgade.
Der er kommet en ny parkeringszone i Benediktsgade-kvarteret, hvor beboere med en licens kan parkere på offentlige veje. Det skal du være opmærksom på, hvis du plejer at parkere i området.
Annonce

Fra den 6. januar 2020 er der indført en ny parkeringszone med beboerparkering i gaderne omkring Benediktsgade. Det skal du være opmærksom på, hvis du plejer at stille bilen i området i længere tid ad gangen. Vejene, der er omfattet af parkeringslicensordningen, er markeret med gult på kortet. Der er tidsbegrænset parkering, hvis du parkerer i området uden en licens.

Licensen gælder på udvalgte veje, og det er stadig muligt at parkere på vejen, selvom du ikke bor der. Du kan parkere en time i licensområdet på hverdage mellem kl. 9 og 20 og om lørdagen mellem kl. 9 og 16. På de øvrige tidspunkter kan du parkere uden tidsbegrænsning i licensområdet. Tjek dog altid skiltningen, dér hvor du parkerer, for at følge de gældende regler og vilkår. Ved licensområder skiltes der typisk med zonetavler ved indgangene til områderne.

Du kan også stadig parkere på de veje, der ikke er omfattet af licensordningen. Her skal du blot holde øje med skiltningen og parkere efter gældende regler.

Fakta

Vidste du, at der findes flere anlæg i Odense, hvor du kan parkere bilen og cykle resten af vejen? Find vej til Park and Bike i Odense Rundt.

På odense.dk/parkering kan du finde informationer om licensområder, parkering i Odense og en mini-guide til at parkere sikkert og korrekt.

Annonce

Licensområder i Odense Rundt

I flere bynære områder bliver det stadig vanskeligere for beboerne at parkere i nærheden af deres hjem. Derfor besluttede By- og Kulturudvalget i 2017, at de bynære beboelsesområder rundt om centrum skal gøres til parkeringslicensområder. Turen er nu kommet til Benediktsgade-kvarteret.

Odense Rundt er opdateret med det nye licensområde, så du kan se, hvilke veje der er omfattet af den nye ordning. Du kan også se byens øvrige licensområder i app’en.

Find vej til parkering i Odense

Måske har du brug for et overblik over parkeringspladser i Odense? Det overblik kan du faktisk få i app’en Odense Rundt. Du kan finde vej til både kommunale parkeringspladser såvel som private betalingspladser i byen og på havnen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce