Annonce
Ugeavisen Odense

Ny restaurant i Kongensgade: Olsen-banden på toilettet og frække håndmadder på menuen

Benjamin Mosskov og Malte Bjerring hilser på en bekendt, der stopper op foran de store vinduer ind til Kongensgade 31B. Foto: Simon Staun
Benjamin Mosskov, der indtil for nylig drev Restaurant Bgær på Bryggeriet Flakhaven, åbner 7. juni smørrebrødsrestauranten Værdsat i Kongensgade sammen med den Fynboen-uddannede kok Malte Bjerring. Menuen bliver smørrebrød i hverdagene og gourmet hver anden weekend.

Gastronomi: Det er svært at forestille sig, når man står i det tomme lokale i Kongensgade 31B. Men om mindre end en måned slår Benjamin Mosskov og Malte Bjerring glasdørene op for deres fælles barn, restauranten Værdsat, hvor fokus er smørrebrød med et tvist i hverdagene og seksretters gourmetmenu hver anden weekend.

Tidligere husede adressen Noé Vinbar, som lukkede i februar. Det var i den forbindelse, at Benjamin Mosskov så sit snit til at gå nye veje, da hans Bgær-koncept skulle flytte fra Bryggeriet Flakhaven.

Han havde i længere tid spekuleret på, om han ikke skulle forlade køkkenet og i stedet være den, der præsenterede menu- og vinkortet og havde kontakten med gæsterne. Han ser derfor frem til at udfylde værtsrollen på Værdsat, der får plads til cirka 45 gæster inde og 20 gæster ude.

Annonce

- Da jeg blev 30 år, lovede jeg mig selv, at jeg skulle stoppe i køkkenet, når jeg blev 35 år. Det kan være vanvittigt hektisk med deadline hvert femte minut. Travle aftener føles som én lang eksamen, og det tærer med tiden. Da muligheden for at starte Restaurant Bgær dukkede op, kunne jeg ikke sige nej. Men nu er jeg 38 år og kan mærke, det er tid til at geare ned, siger Benjamin Mosskov.

Han ser frem til at have tættere kontakt med gæsterne og øse ud af sin viden om vin. Det bliver nok svært slet ikke at blande sig i, hvad den 27-årige køkkenchef Malte Bjerring laver i køkkenet, men han lover, at det ikke tager overhånd.

Malte Bjerring glæder sig til at prøve sin kreativitet af både med smørrebrød og gourmetdelen.

- Jeg sigter efter et højt niveau, men har også en klar ambition om, at det skal være sjovt at gå på arbejde. Jeg kan mærke, at Benjamin har lidt af det samme drengerøvsgen som mig, så det tegner godt, siger Malte Bjerring.

Et hul i markedet

Målet er, at Værdsat skal være et sted, hvor man kan spise god mad, uden der nødvendigvis skal være hvide duge og sølvbestik.

- Vores smørrebrød skal skille sig ud fra de øvrige steder i Odense med smørrebrød. Det siger sig selv. Vi skal være den kække og måske endda frække dreng i klassen, og jeg synes helt bestemt, der er et hul i markedet, Værdsat gerne vil udfylde, siger Benjamin Mosskov.

Malte Bjerring betragter det som en spændende udfordring at tage noget så dansk og kendt som smørrebrødet og forsøge at forny det.

Malte Bjerrings gamle cykel hænger på væggen. Den blev stjålet til hans store ærgrelse, men efter et par måneder så han den tilfældigvis på bunden af Odense Havn. Foto: Simon Staun

- De fleste danskere har smagt smørrebrød. Vores ambition er at lege så meget med konceptet og ingredienserne, at vi går lige til grænsen. Det er i hvert fald idéen, at der virkelig skal eksperimenteres med ingredienserne og anretningen, siger Malte Bjerring, der blev udlært som kok i marts på Restaurant Fynboen.

Mens det i hverdagene bliver nye udgaver af kartoffelmaden, stjerneskuddet og tatar, forvandler Værdsat sig hver anden weekend til et rendyrket gourmetsted, hvor man booker bord til en hel aften.

- Jeg har mine børn hver anden weekend, og derfor er Værdsat lukket den weekend. Jeg skal have kabalen til at gå op, så vi skal lige lære kunderne, at det kun er i ulige uger, de kan få vores helaftensoplevelse med seks retter og vinmenu, som kommer til at koste 750 kroner, siger Benjamin Mosskov.


Jeg sigter efter et højt niveau, men har også en klar ambition om, at det skal være sjovt at gå på arbejde. Jeg kan mærke, at Benjamin har lidt af det samme drengerøvsgen som mig, så det tegner godt.

Malte Bjerring


Annonce

Drømmer om social rolle

Planen var egentlig, at Værdsat også skulle være ramme for et socialt projekt, hvor unge udsatte kunne få kokke- og tjenererfaring. Men det var svært at realisere, da der er mange regler for, hvordan man må ansætte eller tilknytte de unge.

- En af grundene til, at jeg synes idéen om Værdsat var så god, var netop tanken om det sociale arbejde. Det med at give noget videre til nogle unge, der har det svært af forskellige årsager. Vi skal helt sikkert finde en anden måde at udleve vores ambition om at være et sted, hvor unge ikke kun skal sortere affald eller vaske op, siger Malte Bjerring.

Benjamin Mosskov glæder sig til at befinde sig ude mellem gæsterne og overlade køkkenet til Malte Bjerring. Foto: Simon Staun

- Præcis. De unge skal være med i køkkenet og have følelsen af at være en del af noget. Forhåbentlig en del af en succes. Lige nu er vi i tænkeboks for at finde ud af, hvordan vi kan realisere den del af drømmen. Men det skubber vi nok lidt, da vi får nok at se til den kommende måned. Vi skal for eksempel have bygget et køkken og skaffet nogle møbler, siger Benjamin Mosskov og ler.

Latter er et centralt element i samarbejdet, og Værdsat må meget gerne blive et uformelt sted, hvor hyggen og smilene har gode kår.

- Ude på toiletterne har vi planer om at afspille lydklip fra de mest berømte scener fra Olsen-banden. Det skulle gerne give gæsterne et godt grin. Så må vi håbe, de ikke bliver derude alt for længe, siger Malte Bjerring.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce