Annonce
Ugeavisen Odense

Ny restaurant rykker ind i det tidligere Målet-lokale: - Vi fik en mulighed, som vi kan se noget historie i

Målet lukkede i december 2018 efter 47 år på adressen. I foråret 2020 åbnede ginbaren, Four Jigger's Club, som inden lukning ændrede navn til Two Socks. Men nu bliver det altså igen maden, der får hovedfokus i Jernbanegade 17. Foto: Christina Jacobsen
Mam er navnet på en ny restaurant med fokus på fransk fine dining og fynske råvarer. Den åbner til marts i det tidligere Målet-lokale.

I næsten 50 år var det især wienerschnitzler, der blev serveret på adressen Jernbanegade 17. Den gang stod der Målet på facaden. Sidenhen har der stået Two Socks. En ginbar, som fik en hård start, da den åbnede i samme ombæring som landets første corona-nedlukning.

Ginbaren er nu lukket, og lokalerne er ribbet for al inventar. Rå murstensvægge og blottede gulve er alt, der står tilbage. Men det er kun for en stund. Inden længe åbner en ny restaurant på adressen, og bag den står de to ejere af Bar’Tapas, Anders Christoffersen og Malte Christensen.

- Vi har ambitioner, og så fik vi den her mulighed, som vi kan se noget historie i, lyder det fra Anders Christoffersen, hvortil Malte Christensen tilføjer:

Annonce

- Og vi tror på, at der er plads til os i byen. Lige nu har vi en restaurant i én boldgade, og med den nye restaurant kommer vi til at ramme et segment, som ligger i en anden boldgade. Det bliver nemlig helt anderledes.

Fransk og fynsk forenes

Makkerparrets nuværende restaurant, Bar’Tapas, serverer, som navnet angiver, tapas. Den nye restaurant bevæger sig også i det sydeuropæiske, men lidt mere nordøst for det spanske. Det bliver nemlig et køkken med fokus på fransk fine dining.

- Vi kalder det egentligt smagens køkken, for det vigtigste bliver smagen og udseendet, men det bliver med udgangspunkt i de franske madlavningsteknikker, for jeg er udlært i det franske køkken og kan rigtig godt lide at lave den slags mad, forklarer Malte Christensen.

Råvarerne henter de to restaurantejere hos fynske producenter, og dermed kommer menukortet også til at være sæsonbetonet.

- Det bliver lidt finere og lidt mere simpelt med færre retter, der skifter hver sjette uge, så vi følger naturens luner, tilføjer han.

Konceptet bliver to forretter, to hovedretter og to desserter, som man selv sammensætter til en menu. Og så får restauranten også en fast schnitzel med hjemmepisket bearnaise.

- Til ære for det gamle Målet, forklarer Malte Christensen.

- Vi kommer til at fremhæve de originale murstensvægge, og så bliver der nogle glatte vægge i varme farver, så vi får skabt en hyggelig atmosfære, forklarer Anders Christensen. Foto: Malte Christensen
Annonce

Et simpelt navn

Selvom køkkenet bliver fransk, har makkerparret valgt et meget simpelt navn, som ikke kræver franske sprogkundskaber. Restauranten har fået navnet Mam, og det er der, ifølge makkerparret, flere grunde til.

- Det er spædbørns første ord, som betyder, at de gerne vil have noget lækkert, lyder det fra Malte Christensen, inden Anders Christoffersen giver sin udgave:

- Jeg har altid forbundet ”mam” med noget lækkert, og så ligger det godt i munden, griner han.

Mam får plads til 40 gæster, og ovenpå finder man to selskabslokaler med plads til henholdsvis 18 og 50 personer.

Anders Christoffersen og Malte Christensen forventer at kunne åbne Mam 1. marts.

Annonce
Dalum Hjallese Avis

De tre mænd her elsker deres "ekstra" hus: - Der er ingen, der tjener penge på det. De penge, vi får ind, bliver brugt

Annonce
Ugeavisen Odense

- Du skal holde dig væk: Jens bøvler med muldvarpe, men kommunen forbyder ham at tage affære

Annonce
Ugeavisen Odense

Børn i fokus: Castingbureau søger 3-12-årige til model- og filmarbejde

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Lokalavisen Nordvest

Den yngste var 0, den ældste var 82: Fem generationer deltog i barnedåb

Ugeavisen Odense

EM-helt privat: Mathias Gidsels kæreste var utilfreds

Ugeavisen Odense

Når julelysene slukkes, tændes farverne i Brandts Klædefabrik: - Vi vil skabe en levende by i mørket

Ugeavisen Odense

Odense Zoo tænder igen for lysene: Sender gæsterne på en tur dybt under havets overflade

Skibhus Avisen

Claus har droppet webshoppen: - Jeg plejer med et glimt i øjet at sige, at der er to ting, man ikke skal finde på nettet: Det er sit instrument og sin livsledsager

Dalum Hjallese Avis

Erhvervsdrivende har valgt: Bellinge har fået en borgmester

Ugeavisen Odense

Skisæsonen skydes i gang: Danmarks største skioutlet kommer til Odense

Ugeavisen Odense

Landsbyånden var ikke nok: Borgerne gav tusindvis af kroner til den lokale købmand - hurtigt var pengene væk

Ugeavisen Odense

Sune lider samme skæbne som sine fem forgængere: Købmandsbutik går konkurs igen, igen

Ugeavisen Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Ugeavisen Odense

Podcast: Idyllisk café genåbner, kendt bager-kæde udvider, lyslevende klædefabrik og to unikke butikker, du bør kende

Skibhus Avisen

Skiftede den hvide kittel ud med det hvide lærred: Den 26-årige sygeplejerske Mathilde springer ud som kunstner efter at have malet med psykiatriske patienter

Annonce