Annonce
Ugeavisen Odense

Nyt H.C. Andersens Hus: Nu er der ørebøffer til gæsterne

Nu får alle de gæster, der har booket billetter, headsets på i turen rundt i det nye H.C. Andersens Hus. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen
Siden i mandags har det været teknisk muligt at give gæsterne i det nye HCA-museum øretelefoner til turen rundt i huset. Man kan dog endnu ikke afspille den endelige version af lydsporet.

Odense: Det er nu tre uger siden, det nye H.C. Andersens Hus åbnede, og de første uger har budt på en del trængsler. Dels med bookingsystemet og ikke mindst med gæsternes lyd-oplevelse.

Bookingsystemet kører fint, og nu er der også kommet en midlertidig løsning på lyd-problemerne. I denne uge er man begyndt at udlevere headsets til gæsterne sammen med en smartphone, der skal bæres i en rem om halsen.

Merete Schultz, publikumschef ved Odense Bys Museer, fortæller, at der stadig arbejdes på at forbedre lydoplevelsen.

Annonce

- Det er ikke den fulde fortælling, vi kan give endnu, det er en lidt kortere version, fortæller Merete Schultz.

Det grundliggende problem for det nye H.C. Andersens Hus er en mangel på mikroprocessorer, der har ramt hele samfundet. Processorerne vil gøre det muligt at droppe de medfølgende smartphones og styre de udleverede høretelefoner, sådan at lyden følger museumsgæsterne præcis i forhold til, hvor i udstillingen de befinder sig.

Merete Schultz fortæller, at den melding, man har fået, er, at mikroprocessorerne vil være tilgængelige sidst på året.

Afspritning

Men siden i mandags har man altså kunnet udlevere øretelefoner til gæsterne, og det har løftet oplevelsen af et besøg på det nye museum mærkbart. Det giver dog også en hel del logistiske udfordringer, idet det ikke er alle headsets, der virker lige godt.

Efter besøget stillede de tre Papesch-søskende, Ella, Victor og Oscar, op til den næsten obligatoriske fotografering foran H.C. Andersens fødehjem. De var meget begejstrede for besøget i det nye museum. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

Dertil kommer, at der er et større arbejde med at desinficere de mange headsets, som gæsterne afleverer ved udgangen, hvor medarbejdere fra Odense Bys Museer spritter af med håndkraft og gør headsets klar til nye gæster.


Det er ikke den fulde fortælling, vi kan give endnu, det er en lidt kortere version.

Merete Schultz, publikumschef Odense Bys Museer


Opladning er også en udfordring, for mens selve høretelefonerne kan holde sig kørende i et døgn og kan lades op uden for åbningstid, så skal de tilhørerende smartphones lades op for hvert andet eller tredje besøg.

Så der er flere mulige flaskehalse i en periode, hvor der stort set er udsolgt i hele åbningstiden. Her skal man i øvrigt booke sin billet på forhånd - noget en del gæster endnu ikke har vænnet sig til. Hvis de møder op og ikke har bestilt billet og tid til et besøg på det nye museum, får de dog et tilbud om at se museet uden headsets.

Annonce

Respons

Blandt dem, der står og spritter høretelefoner og smartphones af, er museumsinspektør Karsten Kjer Michaelsen, der har været med til at bygge udstillingen i det nye HCA-museum op.

- Det giver en fin mulighed for at få reaktioner fra publikum, siger Karsten Kjer Michaelsen, der fortæller, at responsen altovervejende er positiv.

Det kunne i øvrigt bekræftes, da vi mødte børnene Ella og Oscar Papesch, der sammen med resten af familien var taget på endags-tur til Odense fra København alene med det formål at opleve det nye hus, som de havde brugt to timer i.

Det er en større logistisk udfordring at udlevere, desinficere og oplade headsets til alle gæsterne. Foto: Simon Trøjgaard Jepsen

- Det var ret fedt, en meget positiv oplevelse, og jeg lærte meget nyt om H.C. Andersen, fortæller storesøster Ella Papesch, mens lillebror Oscar var meget begejstret for den mekaniske nattergal, man kan dreje på, og den særlige knap, man kan trykke på i afdelingen for "Den lille pige med svovlstikkerne" samt ikke mindst muligheden for at se ærten, prinsessen havde sovet på.

Ifølge Ella Papesch havde lydsporet i det store hele virket tilfredsstillende, og de største tekniske udfordring på udflugten fra København havde DSB stået for med forskellige forsinkelser, der nær havde gjort, at familien Papesch ikke var nået frem til det tidspunkt, man havde bestilt billet til.

Publikumschef Merete Schultz, Odense Bys Museer, fortæller i øvrigt, at i perioden fra åbningen 30. juni frem til og med 18. juli har der været 5300 gæster på det nye museum.

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Konkurrence: Vind billetter til Røverfest

Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

Lyttefestival: Slå ørerne ud i Odense

Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Børnegrafik på Fyns Grafiske Værksted

Ugeavisen Odense

Odense: Sommerferie sjov i Vollsmose

Ugeavisen Odense

Største iværksætterfestival nogensinde i Odense

Ugeavisen Odense

Cirkusfestival: Dynamo indtager Byens Ø

Ugeavisen Odense

Sanselig akrobatik: Mærk teknologiens skyggesider i Duo Masawas forestilling

Ugeavisen Odense

Billetsalget svigter: Tommelise savner dig i Den Fynske Landsby

Ugeavisen Odense

Efter professionel fodboldkarriere: Sune Heilbo er faldet for golf

Ugeavisen Odense

Kan den holde: Vægten af kærlighed

Ugeavisen Odense

To mænd fængslet for groft gaderøveri: Gav 22-årig en gedigen flænge i hovedbunden

Ugeavisen Odense

Opgivet af systemet: Anja smed 50 kg og vendte tilbage for fuld udblæsning

Ugeavisen Odense

Efter 23 år: Søren og konen siger farvel til tronen

Ugeavisen Odense

Til komikere og deres publikum: Hele landet skal snakke om HCA Comedy Festival

Ugeavisen Odense

Flere regionale strækninger er blevet Orange

Ugeavisen Odense

Efter fodboldkarriere i Spanien: Nicolai udlever sit eventyr i Stenløse

Ugeavisen Odense

Golftalent går i arv: Esben har golf i blodet

Ugeavisen Odense

Akrobatik og dans sammenvævet i en morsom forestilling: Mød ægteparret Mr. og Mrs. Twistly og deres upålidelige grammofon

Ugeavisen Odense

Sommerguide: Her finder du Odenses mest populære gårdhaver

Ugeavisen Odense

Nyt vietnamesisk takeaway-sted i midtbyen: Vita udlever sin mors restaurant-drøm

Ugeavisen Odense

Kåre har omdannet gammel Citroën HY til kaffevogn: Velodrom fortsat lukket, men nu er der alligevel lidt godt nyt

Ugeavisen Odense

Portvinsfestival.dk vender tilbage i 2021 med en “Premium”-billet

Ugeavisen Odense

Schiang Living åbner ny butik med nyt koncept: - Jeg er fløjtende ligeglad med, hvad mærket hedder

Annonce