Annonce
Ugeavisen Odense

Nyt koncept: Røde Kors åbner ny genbrugsbutik i Odense

Gerda Madsen er lokalformand for Røde Kors i Odense. Foto: Kristian Isaksen
På fredag åbner Røde Kors Odense en genbrugsforretning på kanten af Odenses nye Østerbrokvarter. Men den nye butik er ikke kun en butik. Den skal opdatere genbrugstanken og med tiden være et mødested for Odenses kreative hjerner.
Annonce

Den 14. august får det nyudviklede Østerbrokvarter i Odense en 1100 kvadratmeter stor genbrugsforretning, når Røde Kors slår dørene op til sin nye genbrugsbutik på Østerbro 36 i Odense.

Men butikken er ikke nogen almindelig genbrugsbutik.

Udover at gøre et fund til billige penge, får kunderne mulighed for at trylle deres genbrugsfund om til noget helt nyt i butikkens kreative værksteder.

Håbet er ikke kun, at det skal hjælpe flere i gang med genbrug, og sørge for at flere genbrugsting får nyt hjem, men også, at butikken med tiden bliver et mødested for Odenses gør-det-selv-folk.

Butikken får nemlig tilknyttet værksteder, hvor man under kyndig vejledning kan give et gammelt skab et nyt lag maling, før det skal med hjem, eller sy gammelt tøj om til noget nyt og spændende.

På længere sigt skal værkstederne også lægge lokaler til workshops i samarbejde med lokale kræfter.

På den måde lever Røde Kors’ værdier også i den nye butik. Butikken er ikke kun et sted, hvor de frivillige har et fællesskab og møder kunderne, men også et sted, hvor folk kan mødes over kreative sysler.

Den første åbningsdag starter klokken 11 med generalsekretær Anders Ladekarl, som klipper snoren til butikken. Bagefter vil formanden for Røde Kors Odense, Gerda Madsen, vise rundt i butikken og fortælle om de forskellige muligheder.

Der vil være op til 50 procent rabat på flere varer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Annonce