Annonce
Ugeavisen Odense

Nyt lægehus: Erdal og Ehsan starter fælles praksis op

Erdal Eker og Ehsan S. Haydari har valgt at starte en fælles lægepraksis op i Kongensgade. Foto: Kurt Rasmussen
Odense har fået et nyt lægehus, hvor ejerne er to praktiserende læger, som begge er født i udlandet.
Annonce

Kongensgade: - Jeg tror faktisk, der er første gang, at to nydanskere starter et lægehus op, siger Erdal Eker, der mødte Ehsan S. Haydari, da de startede på medicinstudiet i 2006.

Siden har de fulgtes ad under studierne og kunne samtidig færdiggøre hver deres udvidede lægeuddannelse i september 2019 og hver især kalde sig speciallæge i almen medicin.

Nu var de klar til at starte som praktiserende læger, og det skulle vise sig, at de kunne fortsætte det gode samarbejde, de havde oparbejdet gennem det 12 år lange studie- og praktikforløb.

- Vi var så heldige at få chancen for at starte op her i Kongensgade 27, da der blev to klinikker ledige i Odense, og dem har vi slået sammen til én klinik, siger Erdal Eker og fortæller, at de har givet det navnet, Odense Lægehus.

Der, hvor vi stammer fra, er der måske en anden autoritet hos lægen, men sådan er det jo ikke i Danmark. Her er vi stille og rolige og møder vores patienter i øjenhøjde

Erdal Eker

Annonce

Pæredansk lægehus

Første januar kunne de to læger rykke ind i de nye omgivelser, og det er med stolthed, de viser de otte lokaler på 3. sal frem.

To lægesekretærer er med til at servicere klinikkens 2.900 patienter i lokalerne, der er indrettet med hver deres funktion. Og det er ikke meningen, at de skal stå tomme.

- Vi har tænkt os også at tage imod uddannelseslæger, der kan have deres praktiktid her i huset, og på længere sigt vil vi måske udvide med en kvindelig læge, siger de to læger enstemmigt.

Selvom Erdal Eker og Ehsan S. Haydari er født i henholdsvis Tyrkiet og Afghanistan, er deres klinik indrettet til nederste detalje efter pæredanske principper.

- Der, hvor vi stammer fra, er der måske en anden autoritet hos lægen, men sådan er det jo ikke i Danmark. Her er vi stille og rolige og møder vores patienter i øjenhøjde, siger 36-årige Erdal Eker.

- Ja, det er fagligheden og viden, der er vigtig for os, siger Ehsan S. Haydari, der er 43 år.

- For os handler det om patienterne, uanset hvem de er, og hvor de kommer fra, og hvis vi havde et fokus på en bestemt befolkningsgruppe, så havde vi måske valgt en gratis klinik, vi kunne have fået i Vollsmose, men det valgte vi så ikke, for vi vil gerne se alle former for patienter, siger Erdal Eker med en lille filosofisk twist.

- Som Kierkegaard sagde, ”Folk skal mødes, hvor de er”, og vi møder vores patienter der, hvor de er.

Annonce

Forskellig baggrund

Selvom de to læger er havnet på samme hylde, er de vokset op med forskellige forudsætninger.

Erdal Eker var syv år, da hans forældre tog ham med til Danmark.

- Min mor har aldrig gået i skole og var analfabet, og min far forlod skolen efter 6. klasse og måtte ud at arbejde og tjene penge til familien, som drengene gjorde i den tid. Så det har været mit eget initiativ, at jeg læste til læge, siger han og forklarer, at han var god til fysik og kemi i skolen.

- Det trak i mig. Det var min stærke side, og derfor valgte jeg et sundhedsvidenskabeligt studie, som endte i medicin, siger han.

Ehsan S. Haydari kom til Danmark som 21-årig.

- Jeg læste medicin i Afghanistan, inden jeg kom hertil, men jeg måtte starte forfra med at lære dansk og tage studentereksamen, og så kom jeg ind på lægestudiet bagefter, siger han og fortæller, at hans mor havde gået i skole i ni år, og at hans far havde en uddannelse.

- Jeg fik interesse til at læse medicin under krigen for at kunne hjælpe folk, men jeg nåede ikke at blive færdig, inden jeg flyttede til Danmark, siger han.

De to lægesekretærer, Lizette Wowk og Mira Nordam er ansat med beføjelser som klinikpersonale. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce

Glad for Odense

Erdal Eker og Ehsan S. Haydari er begge er gift og har henholdsvis to og tre børn. De er glade for at have startet deres klinik i Odense, hvor de har læst sammen, og hvor de har deres omgangskreds, og de overvejer også at ansætte yderligere personale til klinikken.

- Lige nu passer klinikken udmærket i størrelse, men hvis patienterne bliver glade for os og vi får en patientfremgang, kan det være, vi udvider med en ekstra sygeplejerske og en kvindelig læge, så vi også kan tilbyde den mulighed for vores patienter, lyder det med én mund fra lægeduoen.

De to klinikpartnere ser frem til at kunne ansætte ekstra personale i lægehuset, hvis der sker en patienttilvækst. Foto: Kurt Rasmussen
Annonce
Annonce
Ugeavisen Odense

5+1 til weekenden

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Café Kosmos

Ugeavisen Odense

Lux Light klar til fremtiden

Annonce