Annonce
Ugeavisen Odense

Amerikansk snaskemad og massevis af specialbryg: Restaurant og bar flytter ind i Flakhaven

Hos The Beer Cellar vil der også være et bredt udvalg af premium craft cider - for eksempel de guldvindende craft ciders fra Sheepy & Burrow Hill. The Beer Cellar bliver også de første, og eneste, der får gin infused craft beer, samt Cask Ale fra det anerkendte bryggeri Timothy Taylor. Her er det Steven Carpenter, som er ansvarlig for øl-baren og Alberthe Emilie Friis, som er restaurantchef, og som skal stå for samarbejdet mellem de to nye steder. Foto: Christina Jacobsen

Det er svært at finde en plads på bænken langs rådhusbygningen på Flakhaven denne tirsdag.

Folk med øl-to-go og softice har indtaget siddepladserne. Nogle med solbriller. De fleste med ansigterne i en 30 graders drejning vendt mod solstrålerne. Muligvis i et forsøg på at fange så meget sol som muligt, inden vejrudsigten fra i morgen igen varsler nærmest efterårsagtigt vejr.

Det er dog ikke noget, der skræmmer indenfor i Flakhavens gamle bryggeri.

Her er vinduerne åbne, musikken spiller og ved et bord bliver der holdt et hurtigt møde, inden det i morgen går løs.

Selvom der stadig venter lidt oprydning, inden gæsterne kan inviteres indenfor, er holdet klar – både i stueetagen og i kælderen.

Hos bryggeriet på Flakhaven er to nye forpagtere rykket ind. To forpagtere, som komplimenterer hinanden på en bemærkelsesværdig god måde.

Øverst finder man nemlig Pops American BBQ med greasy amerikansk mad. Og i kælderen er The Beer Cellar flyttet ind - klar til i fremtiden at danne rammen om Fyns største udvalg af craft beer fra 29 taphaner.

Andreas Mai (i midten) og Anders Jensen (th.) skal sørge for den langtidstilberedte amerikanske mad, som venter gæsterne hos Pops American BBQ. Foto: Christina Jacobsen

En god kombination

Men lad os starte med maden.

Nogle kan måske genkende navnet.

Pops American BBQ er nemlig allerede at finde hos Storms Pakhus, og nu rykker konceptet altså også ind i midtbyen. Særligt takket være udsigten til samarbejdet med øl-baren nedenunder, lyder det fra Andreas Mai og Anders Jensen, som står bag den nye restaurant.

- Vi ville gerne lave noget ”slow food”. Noget, der giver smag, og som er autentisk. Og amerikansk BBQ passer simpelthen bare godt til øl, lyder det fra Andreas Mai, der også understreger, at netop dette køkken har været et godt sted at mødes for de to kokke, som har helt forskellige baggrund.

- Anders er gourmetkok (tidligere kok på The Balcony, red.), og jeg er street-kok. Derfor blev det BBQ, siger han med et smil.

I køkkenet bliver der også tilberedt mad til Kaiseki Flakhaven, som for en måneds tid siden åbnede pavillonen foran bryggeriet. Det betyder, at gæsterne også kan vælge det asiatiske køkken, selvom de sætter sig til bords indenfor hos Pops American BBQ.

- Så der er både noget lidt mere let og noget rigtig ”greasy”. Noget til herren, fruen og børnene, lyder det fra Andreas Mai.

Tirsdag over middag ventede der stadig lidt arbejde, men holdet var fortrøstningsfuld, lød det fra Alberthe Emilie Friis. Foto: Christina Jacobsen
Annonce

- Der skal hele tiden eksperimenteres

I kælderen er Steven Carpenter også spændt på samarbejdet, som de to forpagtere har indgået. Steven Carpenter er nok kendt af mange øl-entusiaster fra The Tipsy Toad Pub i Vintapperstræde.

- The Beer Cellar bliver en god craft beer-bar med hjemmebryggede fynske øl og specielle internationale øl. Og så bliver det ikke mindst et rigtig hyggeligt sted, understreger Steven Carpenter.

Fokus bliver især på de fynske, men ølbaren får også nogle gæstehaner, og herfra vil der som udgangspunkt komme til at flyde engelske og amerikanske dråber.

- Det bliver de traditionelle og old school-øl, fortæller han.

Når det kommer til de øl, der kan opleves fra bryggeriets egne kedler, kan gæsterne godt forvente at blive overrasket.

- Der skal hele tiden eksperimenteres. Det er hundrede procent sikkert, lyder det bestemt fra Steven Carpenter.

Pops American BBQ og The Beer Cellar åbner i morgen, onsdag 21. april klokken 11.

I morgen, onsdag 21. april, åbner både Pops American BBQ og The Beer Cellar for første gang. Foto: Christina Jacobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Odense

Se videoen: Først var Nini irriteret over sin nye bofælle - nu holder hun af andemor og ungerne

Annonce