Annonce
Ugeavisen Odense

Nyt og hurtigere mobilnetværk på vej til Odense

Der kan forekomme driftsforstyrrelse på det mobile internet de kommende uger, advarer TDC Net. Der udføres forbedringer på internettet, så det i fremtiden er klar til 5G. Foto: TDC
TDC NET og Ericsson vil forbedre det mobile netværk i Odense. I denne tid udbygges mobilnetværket, der skal være klar til, at 5G-nettet kan udbredes til hele Odense. Der kan forekomme driftsforstyrrelser, mens arbejdet står på.
Annonce

Er du en af dem, der glæder sig til at få gang i en selvkørende bil, fjernstyrede droner og andre robotter kan du glæder dig over, at TDC Net nu tager første skridt i retning mod bedre mobilt internet i Odense. Sammen med Ericsson vil det store teleselskab forbedre mobilnetværket i Odense blandt andet, så det er klart til 5G-nettet.

Arbejdet med forbedringerne går i gang nu, og kan i den kommende tid betyde driftsforstyrrelser advarer TDC Net i en pressemeddelse.

- Desværre betyder mobilopgraderingerne, at man kan opleve enkelte driftsforstyrrelser i de kommende uger. TDC Net forventer, at andre mobilmaster i området overtager dækningen, så vores kunder forhåbentlig bliver forstyrret mindst muligt. Vi beklager de gener, vores arbejde måtte medføre,” siger Andreas Pfisterer, der er administerende direktør i TDC Net i en pressemeddelelse.

Driftsforstyrrelserne vil dog kun stå på et par uger, og herefter skulle det mobile netværk være forbedret, og det er der behov for i disse år, hvor dataforbruget stiger med cirka 40 procent om året, og hvor mere og mere teknologi kræver en mobil opkobling. Særligt i Odense, hvor robotindustrien har godt fat, vurderer Andreas Pfisterer.

- I Odense vil man på TDC Nets mobilnetværk opleve markante forbedringer i forbindelserne. Og det bringer nye muligheder. 5G vil skabe fundamentet for digitale fremskridt, og TDC Net vil levere et mobilt netværk, som er skabt til en fremtid, hvor flere ting og maskiner bliver tilkoblet internettet. Kigger man for eksempel på produktionsindustrien, vil 5G kunne bidrage til højtintelligente, sammenkoblede robotter, der kommunikerer sammen på produktionsbåndet, lyder det fra TDC-direktøren.

Datoen for hvornår alle danskere får adgang til 5G, er endnu ikke fastlagt.

Udrulningen af 5G vil ske gradvist, og først fra udgangen af 2020 forventes de fleste mobiltelefoner at kunne understøtte 5G. TDC Net forventer derfor først at aktivere 5G i slutningen af 2020, og det vil ske i samarbejde med de tjenesteudbydere, der benytter netværket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce