Annonce
Ugeavisen Odense

Odense åbner sine friluftsbade: Det bliver med nye regler og betaling

Både i friluftsbadet og i havnebadet vil der være ekstra personale, som blandt andet hele tiden vil være til stede i og omkring omklædningsrummene for at hjælpe gæsterne med at overholde reglerne. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Sundhedsmyndighederne tillader friluftsbade at åbne, og inden for en uge vil Odense åbne både friluftsbadet og havnebadet.
Annonce

Bolbro: Med udsigt til 20 grader og måske et strejf af sol kan friluftsbadet i Odense åbne onsdag 3. juni. Klokken 13 bliver dørene til svømmebadet slået op, efter sundhedsmyndighederne har sagt god for at åbne friluftsbade igen. En uge efter følger havnebadet i Odense trop. Her åbnes onsdag 10. juni klokken seks.

- Forhåbentlig får vi en god og lang sommer, men der er også mange odenseanere, der holder af en kølig svømmetur uanset vejret. Vi vil i hvert fald sørge for, at vores udendørs svømmebassiner er klar til brug inden for de muligheder, der er, siger by- og kulturrådmand Jane Jegind (V) i en pressemeddelelse.

Gæsterne vil komme til at mærke forskel, for eksempel i form af opmærkede opholdsarealer, hvor man skal opholde sig, hvis man ikke er i et af omklædningsrummene, på toilet, ved caféen eller i et af bassinerne. Og når man er i vandet, skal der holdes mindst to meters afstand til andre badende.

En undtagelse er dog børnebassinerne, hvor en forælder gerne må være helt tæt på sit barn.

Både i friluftsbadet og i havnebadet vil der være ekstra personale, som kan hjælpe badegæsterne og sørge for, at reglerne bliver overholdt. Der vil blandt andet hele tiden være personale i og omkring omklædningsrummene, og Odense Idrætspark, som driver friluftsbadene, beder gæsterne om at følge personalets anvisninger for at undgå, at politiet bliver nødt til at lukke badene.

Er man vant til at bruge friluftsbadet, skal man i øvrigt være opmærksom på, at det ikke længere er gratis at komme ind. Det koster nu det samme, som når man benytter en af byens svømmehaller, det vil sige 38 kroner for en voksen og 19 kroner for et barn op til 13 år.

Der kan betales med kort og Mobilepay i automaten ved indgangen, men den modtager ikke kontanter. Læs mere om betaling på Odense Idrætsparks hjemmeside.

En uge efter friluftsbadet åbner havnebadet i Odense onsdag 10. juni. Det sker klokken seks, så de første gæster kan begynde dagen med en måske lidt kølig svømmetur. Arkivfoto: Klaus Knakkergaard.
Onsdag 3. juni åbner friluftsbadet i Odense, og foruden nye afstandsregler både rundt om bassinerne og i vandet skal gæsterne vænne sig til, at der nu skal betales for at komme ind. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce